• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Savijte čaršav sa lastišem u nekoliko koraka: Da vam posteljina bude kao pod konac

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jednostavan snimak koji će vam olakšati posao

  • 0
čaršav, čaršav sa lastišem, krevet, dušečni čaršav Foto: Shutterstock/irynagrush

Kada počnemo da peglamo stvari, pa na red dođe dušečni čaršav, žene zaboli glava. Ali kada i to prođe, onda je vreme za njegovo pakovanje. Kako složiti i upakovati čarfav koji ima lastiš?

Kako god da okrenemo, koji god način da odaberemo, na kraju dobijemo izgled koji nam se ne dopada i prosto rečeno ne liči ni na šta - niti je kocka, niti pravougaonik niti krug. Taj lastiš koji čaršav ima predstavlja problem i gotovo nikad ne možete da ga složite kako treba, pa se desi i da ga samo "preklopite" kako znate i odložite u orman.

Na ovom snimku vam dajemo savet, možete videti proceduru, jako kratku, koja na jednostavan način pokazuje kako možete da složite čaršav sa lastišom.

Rasprostrite čaršav celim delom na krevet, sa lastišem "na vrhu". Potrudite se da jedna od dve šire strane čaršava bude bliža vama. Potom uhvatite oba kraja čaršava i "ubacite" šake ispod. Onda sa čaršavom na rukama uzmite krajeve čaršava sa druge polovine, takođe sa rukama ka unutra.

Spojte dlanove kao da spajate dve strane čaršava i levu ruku "prebacite" preko desne, tako da vam svi ćoškovi čaršava budu u desnoj ruci. Dobićete pravougaoni oblik čaršava.

Onda ga presavijte na četiri dela, a onda na sredini spojte tako da dobijete jedan dug pravougaonik. Možete ga saviti još jednom ili čak opet četiri puta tako da dobijete oblik kvadrata.

Ukoliko vam objašnjenje nije jasno, pogledajte na snimku kako to izgleda.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako da najpametnije spakujete kofer za putovanje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle