• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prednosti staze u odnosu na tepih: Lakša je za održavanje, a pogodna je za jednu grupu ljudi

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo će se dopasti porodicama sa malom decom

  • 0
dom, kuća, tepih, porodica, staza Foto: Shutterstock/Studio Romantic

Nema ništa lepše nego kad uđete u kuću u kojoj miriše na dom. Oseti se neka toplina i vidi se da su se domaćini potrudili da oplemene svoj životni prostor.

Jedan od tih detalja koji daju neku drugačiju notu domu jesu tepisi i staze. Osim što treba da se vodi računa o boji koja se uklapa sa ostatkom nameštaja, trebalo bi da ispoštujete i sledećih pet pravila prilikom kupovine istih.

Za veće prostorije, zasićene boje

Ako želite da kupite tepih za veliku dnevnu sobu, ili pak spavaću, predlog je da izbegavate da na tepihu preovladava bela boja, piše "Creek line house". Umesto belog tepiha, uzmite stazu koja je crne boje ali oivičena krem bojom, ili plavu stazu u kombinaciji sa braon bojom. Uvek će biti dobar izbor za vaš dnevni boravak.

Staze se ne peru često

Zamislite da jednom ili dva puta nedeljno, stazu ubacite u veš mašinu i operete je na taj način. S druge strane, nećete pogrešiti i ako ih usisate, jer prečesto pranje može dovesti do toga da vaša staza izgleda starije i otrcanije. Dakle, prvo razmislite o stazama umesto o kupovini tepiha.

Zaštitite parket

Često staze koje se prave poslednjih nekoliko godina, ispod imaju vodootporni deo koji štiti vaš parket od prosipanja tečnosti. Ukoliko imate malu decu, onda je to pravo rešenje. Zaista nema ništa lakše nego da površinu staze samo počistite višak vode. Ovo je pravo rešenje i za hodnik gde će staza da upije prljave đonove obuće.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Nek rerna zablista kao da je nova: Potrebne su vam samo dve stvari i sigurno ih već imate u kući!

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle