• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Budite kreativni za 8. mart: Obradujte mamu ili baku unikatnom čestitkom

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potrudite se i napravite nešto svojih ruku delo

  • 0
čestitka, osmi mart, cveće, poklon Foto: Shutterstock/OnlyZoia

Bliži nam se 8. mart, dan kada dame dobijaju poklone od svojih partnera, ali i dece, unuka, prijatelja i slično.

Deca u vrtiću i u školi zajedno smišljaju koje poklone da naprave i tako usreće mame i bake. Jedan od tih načina je i sledeći.

Uzmite neki papir u boji i isecite ga u kružni oblik. U tome vam može pomoći šestar ili ako ste vični bez njega, možete ga i sami nacrtati. Potom nacrtajte spirale unutar tog kruga, tako da se naravno kreću od centra pa sve ka obodima kruga. Onda makazama isecite te linije tako da dobijete spiralu.

Uzmite drugi papir drugačije boje u obliku kvadrata, presavijte ga dva puta pa napravite oblik trougla i u jednom uglu tog trougla nacrtajte flomasterom polukrug. Makazama isecite po tom polukrugu tako da ćete dobiti papir u obliku suze. Kada tu "suzu" raširite, dobićete oblik cveta. Isto to možete uraditi sa papirom raznih boja.

Uzmite čestitku (možete je kupiti ili jednostavno uzeti papir pravougaonog oblika i presaviti). Na jednu stranu iseckane spirale stavite lepak u sredinu i zalepite na desnu stranu čestitke, pa stavite malo lepka i na drugi kraj spirale ali njega zalepite na levu stranu čestitke. Kada je sklopite, pa otvorite, tako će se i spirala raširiti.

Cvetiće koje ste napravili zalepite duž cele spirale kako vam je volja, pa kad otvorite čestitku, iznenadiće vas šarenilo koje vam se otvara.

Možete napisati i neke lepe reči koje želite da uputite mami ili baki unutar tih cvetića i tako ih obradovati jedinstvenim poklonom.

Kako to izgleda, pogledajte na snimku ispod.

Kreativno, zar ne?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Cveće najprodavaniji poklon za 8.mart

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle