• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako da odaberete idealnu peglu? Saveti koje treba da pratite prilikom kupovine

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Koristite se ovim trikovima i neće biti problema

  • 0
pegla, kupovina pegle, bračni par, kupovina Foto: Shutterstock/BearFotos

Muškarcima i nije toliko važno niti se razumeju posebno oko kućnih aparata, ali je zato ženama jako važno čime "barataju" u kući. Jedna od stvari bez koje ne mogu jeste pegla.

Postoji nekoliko stavki koje treba da poštujete pre nego što se odlučite za idealan model.

Na šta zapravo treba obratiti pažnju?

Njena snaga

Na prvom mestu obavezno je da pogledate koje je snage pegla koju koristite, piše "Age berry". Znajte da, što je veća snaga, to je njena "podloga" snažnija, brže se zagreva, što znači da ćete provesti manje vremena na čekanju da se pegla zagreje. Preporuka je da ta snaga bude oko 1700V.

Rezervoar za vodu

Kupite onu peglu kod koje ćete videti dokle vam je nivo vode u pegli. Ukoliko kupite peglu kod koje se to ne vidi, pa čak i da je deo providan ali obložen tamnijim tragovima boja, brzo se mogu navući naslage. Isto tako je važna i količina koja može da stane u peglu. Zaista ne biste voleli da na svakih 10 minuta dopunjujete rezervoar.

pegla, peglanje veša Foto: Shutterstock

Kontrola temperature

Nemaju sve pegle iste oznake za ovu kontrolu. Ne možete da koristite istu temperaturu kada peglate svilene komade odeće i one od pamuka, a isto tako se i proizvođači ne slažu oko optimalne temperature za svaki tip tkanine. Uverite se da pegla ima i širok spektar niske i visoke temperature, pa kada je budete koristili, sami ćete proceniti kolika je temperatura potrebna.

Dužina kabla

Možda deluje banalno, ali bi trebalo i da vodite računa kolika je dužina kabla pegle koje kupujete. Slobodno odmotajte ako je zavezan kabl, a dužina koja je preporučena je 2,5 metra. Napominjemo i da prilikom ubadanja u utičnicu, budete sigurni da je i utičnica ispravna.

Težina pegle

Na tržištu postoje pegle raznih težina, a taj raspon je od 0,7 kilograma do 2,3 kilograma. Ovo je ponekad teška dilema. Najbolje je da budete negde na sredini, oko 1,5 kilogram. Znajte da će biti laka za rukovanje i dovoljno teška za uobičajeni rad.

Naravno, nekim damama je verovatno bitna i estetika pegle, ali ovo navedeno je najvažnije prilikom njene kupovine.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Može li nam fen zameniti peglu za odeću?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle