Kako se pravilno čuva brašno? Poštujte savete da vam testo ne bi promenilo ukus
Brašno je jedna od namirnica koja je neizbežna u našoj domaćoj kuhinji. Priznaćete da smo "navučeni" na testo i sve pekarske proizvode, a da li znate kako se pravilno drži brašno? Nije svejedno, jer ako to ne radite kako treba, peciva koja spremate mogu dobiti drugačiji ukus.
Potrebno je da brašno držite u staklenoj i većoj posudi koja ima široko grlo. Ovaj široki "otvor" ne samo da će omogućiti njegovo lakše uzimanje i merenje već i omogućava taj proces manje neurednim. Savet je da pre nego što ga uzmete, protresete u toj posudi u kojoj ga držite, piše "marthastewart.com".
Kada ga uzimate, nemojte da koristite mernu čašu ili šolju, već to radite kašikom. Dakle, kašiku uronite u posudu sa brašnom i sipajte u čašu lagano je puneći do vrha. Ovo će sprečiti da brašno bude čvrsto "upakovano" u šolju, ali će opet biti dovoljno napunjeno brašnom bez "praznog" prostora i vazduha na stranama.
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Proverite da li i vi grešite kada perete brokoli?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.