• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kreativan način da ofarbate jaja u kesicama čaja: Trešnja ili jagoda za crvenu boju, đumbir za neobično žutu

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas se obeležava Veliki petak prema gregorijanskom kalendaru

  • 0
farbanje jaja, uskrs, jaja, jaja bojena u čaju, farbanjem čajem Foto: Shutterstock/Mariya New

Hrišćani koji računaju vreme prema gregorijanskom kalendaru danas obeleževaju praznik Veliki petak. Danas žene farbaju jaja za predstojeći praznik Uskrs, pa se mogu videti razne tehnike kako one to rade.

Postoje one tradicionalne ali one nešto modernije i najbolje je da to uradimo prirodnim putem. Mi vam u nastavku dajemo ideju kako da ofarbate jaja na prirodan način uz pomoć - čajeva.

Iako će mnogi reći da su probali ovu tehniku, možda ne znaju koje trikove treba da primene. Rezultat jačine boje ljuske jajeta zavisi od toga koju marku čaja koristite jer nisu svi isti ali i koliko dugo ostavljate jaja u boji. Napomena je da ako ovo radite prvi put, trebaće vam dosta strpljenja.

Najverovatnije ćete koristiti čajeve koje ćete popiti jer vam za farbanje jaja neće trebati mnogo kesica, piše "Shiftingroots.com".

Kako ofarbati jaja kesicama od čaja?

Ključ uspeha je da za svako jaje koristite tri kesice čaja koje ćete staviti u manju teglu. Najbolje da napunite 3/4 šolje vrelom vodom, sipate dve kašike sirćeta i onda ubacite kuvano jaje. Potom treba da ih, kada se voda malo ohladi, stavite u frižider preko noći kako bi što bolje primilo boju. Međutim, opet napominjemo da sve zavisi od toga koje vrste čajeva koristite.

Kada vidite te žive boje, bićete oduševljeni, a opet znate da te prirodne boje i ako probiju ljusku jajeta i ocrta se u samom jajetu, nisu štetne.

Možete odabrati zeleni čaj, ili neki voćni (od jagode, borovnice, maline), a ukoliko imate malo prirodnog soka od ovih voćki i ubacite par kapi, boja može biti intenzivnija.

Takođe, možete dobiti lepu žutu ili oker boju farbajući jaja u čaju od đumbira. Na vama je izbor koje ćete čajeve koristiti.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ako ovako pripremite vaskršnja jaja, biće ukusnija i produžićete im rok trajanja

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle