• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cela kuća joj miriše na cimet jer ga je upotrebila u čišćenju: Evo kako da ga iskoristite u svom domu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cimet će ostaviti divan miris i delovati kao antibakterijski za dezinfekciju vašeg prostora

  • 0
čišćenje poda, spremačica, čistačica Foto: Freepik

Na internetu je toliko saveta za čišćenje, onih korisnih, a i onih potencijalno opasnih, zbog miksa hemikalija koje nikako ne treba spajati.

Ako niste fan prskanja nameštaja i osvežavanja prostora omekšivačom i to smatrate upitnim, verovatno će vam se ovaj trik mnogo više dopasti,

Ukoliko ste neko ko ima bilje i začine koji pretrpavaju ostavu, ne očajavajte, jer ovo možete koristiti na mnogo više načina i mesta.

Bez obzira na to da li koristite mentu za odvraćanje štetočina ili karanfilić za sprečavanje buđi, u vašoj kuhinji postoji mnogo moćnih alata za čišćenje. Karolina Mekoli, koja daje savete za domaćinstvo, otkrila je kako njen dom lepo miriše samo uz pomoć prstohvata mlevenog cimeta.

"Kako očistiti pametnije, a ne teže", naziv je njenog "TikTok" serijala.

Uzela je bociču cimeta, sipala po podu i usisala - to je bilo sve što je uradila, a to je uklonilo i svaki neprijatni miris u samom usisivaču.

@carolina.mccauley Clean smarter, not harder Part 11 🧠🧼👌 #cleansmarternotharder #cleaningtips #springcleaning #cleaninginspo #cleaninghacks ♬ Fire for You (Sped Up) - Cannons

Ne samo da bi ovo pomoglo da njen dom miriše neverovatno, skromni kuhinjski začin takođe ima antibakterijska svojstva i može pomoći u ubijanju uobičajenih bakterija. Iako ne bismo preporučili da ovo koristite na svojim tepisima svetlih boja jer biste ih potencijalno mogli zaprljati, možete ovo isprobati na svojim drvenim podovima, pa čak i pločicama.

Ako tražite druge načine da koristite začin u svom domu, možete ga koristiti i kada ribate da bi u vašem domu ostavio neverovatan miris.

Sve što će vam trebati je lavor tople vode, nekoliko kapi blagog sapuna za suđe i kašičica mlevenog cimeta.

U međuvremenu, cimet će ostaviti divan miris i delovati kao antibakterijski za dezinfekciju vašeg prostora.

U ovom videu ona je podelila još jedan savet - koristite penu za brijanje da uklonite fleke sa dušeka. Samo je nanesite na fleku i sačekajte 20 minuta da se fleke "podignu", a onda samo prebrišite krpom.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Najskuplje čišćenje šolje, ali za džabe: Potrošila tonu sredstava, a postigla isti efekat

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle