• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

6 načina kako da vam odeća zadrži lep miris: Praktično i tokom menanja sezonskih stvari

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Usvojite savete kako da osvežite stvari koje nosite

  • 0
odeća, mirisanje odeće, pranje odeće Foto: Shutterstock/Andrey_Popov

Iako nam mašine za pranje veša urade dobar posao, često se miris odeće posle samo jednog pranja promeni, pa nas često to izluđuje. Ne uspevamo da uživamo u mirisu omekšivača ili deterdženta koji smo toliko birali. O stavrima koje su bile nenošene celu sezonu da i ne govorimo. Ipak, postoje načini kako da održite svežinu i miris vaše odeće.

Svako od nas ima poseban miris tela, ali to ne mora biti prepreka za ovih sedam saveta.

Poprskajte odeću destilovanim belim sirćetom

Ako postoji jedna stvar koju uvek treba da imate u kući, to je onda destilovano belo sirće, piše "Love to know". Sipajte malo ove tečnosti u bocu sa raspršivačem i poprskajte odeću koja vam ima "čudan miris". Ostavite da se provetri i možete je ponovo nositi. Ne brinite, miris sirćeta će ispariti.

Izložite je suncu

Iako su UV zraci štetni za našu kožu, s druge strane su odlični za uklanjanje ustajalih mirisa. Bakterije, kojih ima najviše na našoj odeći, UV zraci mogu uništiti. Poenta je da nekoliko sati ostavite odeću na suncu kako biste dobili najbolji efekat.

Soda bikarbona kao prva pomoć

Ako ste nekad stavljali sodu bikarbodu u delove frižidera kako biste upili mirise, isto treba da uradite i sa odećom. Mnogi stave malo sode bikarbode u kesicu i ostave je u ormanu, ali često ume da se pocepa i napravi haos među stvarima. Pre nego što obučete odeću, stavite malo sode bikarbone ispod pazuha ili na delove tela gde se najviše znojite.

Zamrznite odeću

Verovali ili ne, koliko god vam čudno zvučalo, stavljanje odeće u zamrzivač može da vam ubije bakterije koje izazivaju neprijatan miris na vašoj odeći. Dakle, ako imate malo mesta u zamrzivaču, prionite na posao.

Orman odeća Foto: Shutterstock

Pazite kako skladištite odeću

Kada odeća duže vremena stoji u ormanu na istom mestu, počinje da dobija ustajali miris. To će se desiti i kada menjate sezonske stvari, pa zato odeću koju nećete skoro koristiti, skladištite između posteljine ili čaršava. Kada je budete izvadili, primetićete razliku.

I dezodorans pomaže

Kada izvučete iz ormana neku odeću koju dugo niste koristili, poprskajte je dezodoransom pre nego što je obučete. Međutim, savet je da treba da koristite one koji nemaju poseban miris, već je on neutralan.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako da najpametnije spakujete kofer za putovanje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle