• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Viralan trik na "TikTok-u" za osveženje uvelih biljaka: Potrebna su vam samo dva sastojka

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jednom mesečno poprskajte po biljci

  • 0
sobne biljke Foto: Shutterstock

Kako je došlo vreme da s proleća raščistimo sve oko nas, sve što nas "guši" ili nas zamara u domu, tako je i vreme da se posvetimo biljkama koje umnogome mogu da nam poprave raspoloženje.

Zar nije lepše kada imate prostorije ispunjene lepim i mirisnim biljkama i cvećem? One uvek daju poseban izraz vašem domu, ali je za sve to potrebno i malo vremena i da im se posvetite na adekvatan način.

Jedna korisnica "TikTok-a" čiji je profil pod imenom "cerenabrownie" redovno deli savete kako da održavate u životu biljke u vašem domu, pa je otkrila i jedan trik koji je baš postao popularan.

@celenabrownie Just like humans plants love a little salt too! 🧂🌿 #plants #plantsoftiktok #plantlover #houseplants #fyp ♬ Magnolia by Playboi Carti but It's a Lofi Beat - łtchi

Ako vam je lišće biljke oronulo i počinje da vene, potrebno je da pomešate vodu i malo gorke soli (poznate i kao epson so ili so za kupanje) u bocu sa raspršivačem i ovom mešavinom malo poprskate oštećene biljke.

Ova so sadrži magnezijum sulfat, zbog čega bolje absorbuje hranljive materije i pomaže u stvaranju hlorofila i jako je bitno za fotosintezu. Potrebno je da ovom smesom barem jednom mesečno osvežite biljke tako što ćete ih poprskati.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Lek za dušu, odmor za oči: Pogledajte kako izgleda proces cvetanja jednog kaktusa

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle