• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dizano testo će najbolje uspeti ako mu dodate posebnu namirnicu: Dobićete neverovatan proizvod

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Savet koji će mnogima biti zlata vredan

  • 0
Testo Foto: Shutterstock

Žene koje dosta vremena provode u kuhinji znaju koliko znače trikovi koji mogu da olakšaju pripremu nekog jela i slično. Onim damama koje se često "upliću" u pravljenje testa ovaj savet će biti zlata vredan.

Naime, ako često mesite testo kojem je potrebno vreme da odstoji neko vreme i da se podigne, onda mu dodajte namirnicu koju sigurno imate u kuhinji, a to je - krompir.

Kako ga tretirati?

Bitno je da pre nego što ga dodate testu, operete i skuvate posebno sa sve ljuskom. Sačekajte da se ohladi pa ga oljuštite, izrendajte, dodajte vrlo malo putera i zgnječite. Tek onda u njega dodajete sve sastojke za testo, dakle prvo njega "sređujete" pa tek onda sve ostalo.

Krompir, gajba krompira, gajba Foto: Shutterstock

Šta krompir doprinosi testu?

Idealan je sastojak hleba u koji ide kvasac jer pomaže da se dobije hrskava i zlatna kora zbog prirodnih šećera u sebi, a mekane sredine. Osim toga, deluje kao prirodni regenerator za testo omogućavajući kvascu lakše rukovanje i mešanje. Krompir upija dodatnu vlagu u fazi mešanja, stvarajući tako veoma glatko i savitljivo testo.

Hleb se onda peče ravnomerno, sa lepim mrvicama jer skrob u krompiru pomaže da se razvije prava struktura testa, piše "Potato goodness".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Recept za lisnati krompir koji će vas oduševiti: Jelo kakvo do sad niste probali

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle