Dizano testo će najbolje uspeti ako mu dodate posebnu namirnicu: Dobićete neverovatan proizvod
Žene koje dosta vremena provode u kuhinji znaju koliko znače trikovi koji mogu da olakšaju pripremu nekog jela i slično. Onim damama koje se često "upliću" u pravljenje testa ovaj savet će biti zlata vredan.
Naime, ako često mesite testo kojem je potrebno vreme da odstoji neko vreme i da se podigne, onda mu dodajte namirnicu koju sigurno imate u kuhinji, a to je - krompir.
Kako ga tretirati?
Bitno je da pre nego što ga dodate testu, operete i skuvate posebno sa sve ljuskom. Sačekajte da se ohladi pa ga oljuštite, izrendajte, dodajte vrlo malo putera i zgnječite. Tek onda u njega dodajete sve sastojke za testo, dakle prvo njega "sređujete" pa tek onda sve ostalo.
Šta krompir doprinosi testu?
Idealan je sastojak hleba u koji ide kvasac jer pomaže da se dobije hrskava i zlatna kora zbog prirodnih šećera u sebi, a mekane sredine. Osim toga, deluje kao prirodni regenerator za testo omogućavajući kvascu lakše rukovanje i mešanje. Krompir upija dodatnu vlagu u fazi mešanja, stvarajući tako veoma glatko i savitljivo testo.
Hleb se onda peče ravnomerno, sa lepim mrvicama jer skrob u krompiru pomaže da se razvije prava struktura testa, piše "Potato goodness".
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Recept za lisnati krompir koji će vas oduševiti: Jelo kakvo do sad niste probali
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.