• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Muve višu nisu problem uz biljku mesožderku: Pravi je mamac za insekte

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Imaćete i koristi od nje osim što će vam ulepšavati prostor

  • 1
biljka mesožderka, biljka, tropska mesožderka Foto: Shutterstock/Dan Gabriel Atanasie

Vreme je da ukrasimo naš dom, pre svega baštu onaj ko ima tu priliku lepim i možda čudnim biljkama. Upravo je ova biljka mesožderka jedna od takvih.

Osim što će vam ulepšati prostor i dvorište, ona može da vas reši i velikog problema koji svi mi imamo tokom leta, a to su muve, komarci i ostali insekti. Kako je to moguće? Tako što ih ona jede.

- Biljka mesožderka voli kiselu zemlju, vlažni supstrat i puna svetlosti ali da sunčevi zraci ne budu direktni na biljku. Pravi je mamac za insekte. Najbolje je da je držite na temperaturi od 16 do 24 stepena. Interesantno je da se ova vrsta, tropska mesožderka razvija i na Vlasinskom jezeru gde su "razvile" čudan način prikupljanja insekata. Naime, oni "upadnu" u ove čašice pošto su privučeni bojom i mirisom, a potom ih biljka preklopi i "razgrađuje" za nekih 20ak dana. Na taj način se biljka hrani i nemojte vi sami da ubacujete insekte, oni će sami doći - kaže bivši košarkaš i ljubitelj biljaka Dejan Dragićević na svom Instagramu i dodaje:

- Ono što treba napomenuti da treba da je najbolje da se zaliva kišnicom. Trebalo bi da celu biljku potopite u neku plitku posudu i ostavite je oko 20 minuta - jasan je ovaj ljubitelj biljaka.

On kaže da postoje i neke veće biljke mesožderke negde na Tajlandu koje su toliko "jake" da mogu da rastvore i "pojedu" manjeg miša.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako da vam cveće izgleda bujnije u vazi

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Lifestyle

Komentari

  • angelina

    3. jun 2024. | 12:28

    Prošle godine sam biljku mesožderku držala na terasi (u cvećari su mi rekli što više svetla , ali ja sam to bukvalno shvatila) i nisam spuštala uvek luna tendu kad je najjace sunce i ona se osušila za mesec dana.

    Podelite komentar