• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zaboravila kremu za sunčanje i dobila jake opekotine: Sumnjala je u ovaj trik, ali ju je spasao bolova

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kroz nekoliko sati iritacija i bol su nestali

  • 0
sunčanje, letovanje, krema za sunčanje, losion za posle sunčanja Foto: Shutterstock/aleks333

Jake temperature proteklih i narednih dana jasno nam daje do znanja da više "nema šale". Velike vrućine dolaze sa raznim opasnostima, a ako dane provodite na kupalištima, onda je, verujte, bolje zaboraviti kupaći, nego kremu sa sunčanje. 

S obzirom na to da je sunce nemilosrdno i vrlo lako možemo izgoreti (a neki već uveliko jesu), jedna žena je podelila svoje iskustvo i naglasila kako je sebe uspela da sačuva iritacije, bolnog crvenila i preterane razlike na izgoreloj koži.

- Počinila sam najgori zločin: zaboravila sam kremu za sunčanje. Provela sam oko tri sata na suncu nezaštićena i, što nije iznenađujuće, otišla sam sa prilično jakim opekotinama na ramenima, grudima i licu. Brzo sam shvatila da imam jake opekotine i otišla sam kod doktora. Ispostavilo se da se ništa ne može učiniti u vezi sa opekotinama osim da nanesem aloju i budem strpljiva. Međutim, moja ramena su me toliko zatezala i bolela, da nisam mogla ni majicu da obučem, nisam mogla da legnem ili podignem ruke, a s obzirom da radim u maloprodaji, najgore što sam mogla jeste da samo čekam da mi prođe - navodi ona u svom objavljenom stausu, piše "TheSun".

Srećom, njena nestrpljivost ovoga puta učinila joj je uslugu. Setila se neke stare priče iz naroda da, ako stavi obloge od crnog čaja, opekotine i bilo koje ogrebotine i posekotine će brzo biti umirene.

Izgoreti na suncu Foto: Shutterstock

- Spremila sam jak čaj. Bukvalno sam stavila tri kesice za jednu šolju vode. Natopila sam ubruse i obložila mesta na kojima sam pregorela. Držala sam ih nekoliko sati. Moj Bože, moja koža se za tih nekoliko sati toliko umirila da ne mogu da opišem. Od skoro modre boje, prešla je u vrlo svetlu pink boju. Više ne izbija ona toplota iz kože kada je pipnem i poprilično sam umanjila bol. Definitivno probajte ovaj trik, spasio me je nedelju dana "bolovanja" - savetuje ona.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Da li ispravno koristite kremu za sunčanje?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle