• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zašto treba da razmislite sledeći put kada budete kupovali upakovane pljeskavice od mlevenog mesa?

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uvek je savet da od mesara tražite količinu koja vam treba

  • 0
mleveno meso, pljeskavice, sveže mleveno meso Foto: Shutterstock/Elena Veselova

Često usput, u nedostatku vremena, odemo u market i kupimo gotovu hranu ili onu koja će se najbrže spremiti, bez da mnogo razmišljamo o samoj pripremi. Jedna od tih namirnica je i upakovano mleveno meso i pljeskavice od istog.

Iako je ranije bilo mnogo popularnije da uzimamo u mesari mleveno meso na meru, danas je sve više zastupljeno da ga kupujemo već upakovano u određenom pakovanju, često u raznim oblicima. Ipak, iako je to praktično iz mnogo uglova, ipak bi trebalo da razmislite sledeći put kada ga budete kupovali na ovaj način.

mesar, meso, mleveno meso Foto: Unsplash/Iñigo De la Maza

Prema autoru knjige o roštiljanju Mithedu Goldvinu, kaže da savršeno oblikovani hamburgeri koje biste kupili u marketu, neće biti sočni, nežni i ukusniji od onih koje napravite u "svojoj režiji", piše "Epicurious". Te pljeskavice mogu sadržati i neke ostatke ostalih namirnica, začina i slično, a sve to može da utiče na bezbednost ali i ukus mesa. Uz to, najverovatnije je previše mlevena što smanjuje lepe vazdušne džepove koji zadržavaju sokove.

Zato je predlog da ukoliko imate priliku za to, uvek sami tražite od mesara da vam izmeri mleveno meso kako biste sami napravili pljeskavice.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Znate li kako nastaju "oni pravi" ćevapi?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle