• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Znate li zašto se sapun stavlja ispod čaršava i pored kreveta? Trik zlata vredan

N. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Efekat sapuna potiče od mirisa sapuna, a ne samog sapuna

  • 0
Sapuni, kupke za kupanje Foto: Pixabay

Znate onaj osećaj kada utonete u dubok, spokojan san koji odjednom prekinu grčevi u nogama? Sindrom nemirnih nogu ili noćni grčevi u nogama, izazivaju frustraciju i loš san.

Sprovedena je studija kako bi se testirala efikasnost testa sapunom i oko 42 odsto učesnika je iskusilo poboljšanje simptoma. Sve što su morali da urade je da stave sapun u krevet pre spavanja. Možete izabrati mirise koji su umirujuće prirode, kao što je lavanda.

Istraga je u toku kako bi se saznalo zašto je metoda sapuna funkcionisala za skoro polovinu učesnika studije. Neki su to pripisali sadržaju magnezijuma u ​​sapunu jer su grčevi u nogama često uzrokovani nedostatkom magnezijuma. Ali kako je magnezijum iz sapuna regulisao nedostatak u telu, još uvek nije jasno.

Studija je objavljena u "Journal of Alternative and Complementary Medicine". Zaključili su da efekat sapuna potiče od mirisa sapuna, a ne samog sapuna. Čak su testirali metod sapuna na ženama koje su imale jake grčeve u menstruaciji i rekli su da miris sapuna ima antispazmodični efekat.

Dokazano je da terapija mirisima smanjuje simptome epilepsije, pa mnogi veruju da su grčevi u nogama samo manji problem koji se lako može izlečiti mirisima, prenosi "TimesofIndia".

Sapuni mogu biti velika pomoć i pri odbijanju insekata, posebno oni sa jačim mirisima, poput eukaliptusa, pa ga nije loše držati na noćnom stočići ili u džepu, ukoliko idete u baštu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Žena pomoću šminke i trakica postaje mlađa za 20 godina: Mnogi je zbog toga osuđuju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle