• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žena podelila genijalan trik sa vazelinom: Evo kako vaš parfem da traje duže

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neobičan hack parfem za koji obećava da će vam "uštedeti mnogo novca" produžavajući mu život - a sve što će vam trebati je kadica vazelina

  • 0
Trik, vaselin, parfem Foto: Shutterstock

Darija je otkrila odličan trik za parfem koji će da vam "uštedeti mnogo novca". U videu koji je podelila na svom TikTok nalogu, korisnica ove platforme Darija Šark objasnila je kako uz pomoć vazelina možete da  produžite životni vek vašeg omiljenog mirisa.

Naime, počela je tako što je u šerpu punu kipuće vode stavila dve male posude čuvenog vazelina za hidrataciju, a zatim ih kuvala dva minuta dok se nisu pretvorili u tečnost. Zatim je pažljivo u jednu posudu od vazelina dodala svoj parfem i dobro promešala rastvor, a potom istu tehniku je izvela i sa losionom posle brijanja svog muža, a potom je stavila obe mešavine u frižider na tri sata kada se ohlade.

@daria.shark This hack will save you a lot of money 🤩😱 #hacks #perfumehack #perfumes #lifehacks #tips #momlife #momsoftiktok ♬ Burning Love (with The Royal Philharmonic Orchestra) - Elvis Presley & The Royal Philharmonic Orchestra

Trik je vrlo brzo postao viralan sa 14 miliona pregleda a brojni TikTok korisnici su je pozhvalili.

- Ok, definitivno radim ovo! Briljantno - uzviknula je jedna osoba, a druga napisala: - Probala sam ovaj trik ranije i stvarno mi se dopao rezultat! Sjajan hak!

- Zaista radi. Probao sam. Sviđa mi se - dodao je treći, na šta se četvri nadovezao oduševljen: - Tako sjajna ideja! Moraću ovo da probam za svog muža, njegova kolonjska voda je tako skupa!.

Firma Pairfum London je rasvetlila kako zašto ovaj trik funkcioniše.

- Vazelin je u suštini ulje i njegova "uljna faza" će se vezati ili pomešati sa "uljnom fazom" unutar parfema, pa kada stavite takav vazelin na kožu,  on deluje kao sredstvo za spajanje ili fiksator za parfem. Zauzvrat, to će povećati adheziju ili "supstantivnost", termin koji koristimo u parfimeriji - navodi sajt, kako prenosi "Mirror" i dodaje: - U vezi sa uljem vazelina, isparavanje mirisnih ulja se usporava, što u suštini znači da parfem traje duže. To podjednako znači da će vaš miris biti slabiji, jer zadržavate njegovu difuziju .

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Muzej parfemskih bočica u Bezdanu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle