• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kristina je primenila ova 3 pravila i prvi put uspela da uštedi: Na kraju meseca ima šta da gleda u novčaniku

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U ovo nezgodno doba inflacije, svaki način za uštedu je dobrodošao

  • 0
Prodavnica kupovina Printskrin TikTok/asap.kristy

Kristina Ngujen (23) koja živi u Los Anđelesu, u Kaliforniji, izjavila je da je "otkrila" kako da u današnjem vremenu inflacija - uštedi.

Rekla je da uspeva da za dve osobe potroši 50 dolara nedeljno na hranu i uporno nastavlja da se pridržava tih pravila i polazi joj za rukom da njen novčanik na kraju meseca bude deblji.

- Hrana ne mora da bude skupa ako znate kako da pronađete najbolje ponude i pravite budžet - rekla je Kristina, otkrivši da joj njen skup namirnica omogućava da napravi tri hranljiva obroka svakog dana.

@asap.kristy Come grocery shopping with me on no budget #fyp #foryou #grocery #groceryhaul #savings #budget #budgeting #viral ♬ Vlog - Soft boy

Istina, ona radi nekoliko poslova, kako bi zajedno sa partnerom uspela da kupi prvu zajedničku nekretninu, kao menadžer sa punim radnom vremenom u jednoj firmi i honorarno kao prodavačica u marketu. Uporedo ova dva posla joj donose oko 60.000 dolara godišnje.

Ipak, ni to joj nije bilo dovoljno, pa je pronašla i treći posao - kreator je sadržaja na TikTok-u i to joj je ove godine donelo još 12.000 dolara.

- Nisam se zadovoljila samo jednim poslom od 9 do 5, da bih sebi priuštila kupovinu kuće do 25. godine, znala sam da moram da radim tri posla - izjavila je Kristina.

Znajući tačno kako da sačuva i potroši svaki dolar, ona deli savete, rekavši da postoje tri pravila koja treba slediti ako želite da ostvarite ozbiljne uštede u supermarketu.

@asap.kristy Come grocery shopping with me without a budget for my new house #fyp #foryou #budget #grocery #groceryshopping #viral #saving #money #moneytok ♬ original sound - Kristy

Planirajte obroke unapred

Prvo, Kristina pravi detaljnu listu namirnica koja tačno prikazuje šta joj je potrebno za svaki obrok.

- Ovo će olakšati kupovinu sa svrhom umesto impulsivne kupovine stvari koje vam možda nisu potrebne - izjavila je ona.

Koristite dosta "osnovnih" stvari tokom nedelje

Drugo, većina Kristininih obroka se sastoji od ponovljenih sastojaka, što dodatno pomaže da se izbegne gubitak i smanji račun.

- Neke od mojih najkupovanijih artikala uključuju mlevenu ćuretinu, mlevenu govedinu, beli pirinač, tortilje, banane i smrznuto voće. Ovo su osnovne namirnice koje mogu da koristim u suštini uz sve. Moji obroci su prilično zdravi i hranljivi. Još uvek jedem povrće, voće - kaže ova devojka.

Uporedna kupovina je ključna

Njen treći savet - uporedite cene u svakoj prodavnici da biste dobili najbolju moguću ponudu. I na taj način ćete uspeti dosta da uštedite, piše "NY post".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Da li biste bili domaćica da imate mesečno hiljadu evra primanja ili biste nastavili da radite?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle