Otkrivamo tačnu srazmeru mlevenog mesa i začina za ćevape: Obrok kao iz snova

B. P.
B. P.  
  • 1

Dobri ćevapi i pljeskavice se mogu pronaći u svakom delu naše zemlje, mada za prave majstore navode južni deo, iliti Leskovac. Čak je i renomirani kulinarski magazin "Taste atlas", proglasio roštilj iz ovog grada kao najbolje jelo od mlevenog mesa u Evropi.

Međutim, da biste se i vi iskusili u pravljenju ovog specijaliteta, bitna je srazmera sastojaka koje biste koristili za njega.

Prema pisanju "Gastro 24 sata", na 500 grama mlevenog mesa potrebno je jedna glavica crnog luka, nekoliko čena belog luka, kašičica soli i pola kašičice bibera. Ako bude bilo potrebe, možete dodati pola kašičice sode bikarbone ali i malo vode.

Da bi dobili na hrskavosti, možete u ulje dodati mlevenu papriku.

Kada je odabir mesa u pitanju, za pravljenje ćevapa je najbolje da odaberete mešavinu junetine i ovčetine ili junetine i janjetine. S druge strane, mnogo njih voli da kombinuje junetinu i svinjetinu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Znate li kako nastaju "oni pravi" ćevapi?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Lifestyle

Komentari

  • Kuvar

    5. novembar 2024. | 19:35

    Luk ne ide u meso.hvala i dovidjenja,pa nisu to cufte

    Podelite komentar