• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta svaka mlada treba da uradi pred šminkanje za veliki dan: Kako da blistate na venčanju

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ni najbolji šminker na svetu neće moći da sakrije tragove umora, agresivnih tretmana ili nebrige o licu

  • 1
Šminka, mlada, nevesta, svadba, venčanje Foto: Shutterstock

Za većinu žena venčanje je najvažniji dan u životu. Ovom događaju obično prethode meseci priprema, mnoštvo besanih noći i dani provedeni u planiranju.

Sve mlade žele da svaki detalj tog dana bude savršen, između ostalog i šminka i frizura. Venčanje je prilično emotivno dešavanje, pa treba računati i na nervozu, suze i znoj koje je teško izbeći, osim toga venčanja su u toku toplijih meseci, te je zato važno da šminka ostane besprekorna čitavog dana.

Imajući u vidu da su pripreme koje se odnose na salu, venčanicu, muziku, tortu i sve ostale segmente venčanja događaju mnogo ranije, ne bi trebalo zaboraviti da ranije pripremite i sebe i svoje lice.

Ni najbolji šminker na svetu neće moći da sakrije tragove umora, agresivnih tretmana ili nebrige o licu. Kako da pripremite svoje lice za najvažniji dan i šta nijedna nevesta ne bi trebalo da izostavi pitali smo profesionalnu šminkerku Jovana Javorac.

Pre svega, naglašava šminkerka, sve agresivne tretmane i one koje obavljate prvi put, izbegavajte minimum dve nedelje pre venčanja.

Šminkerka, šminka, šminkanje Foto: Pixabay

- Ovde bih posebno naglasila tretiranje akni, hemijske pilinge i tretmane za koje ne znate kako ćete reagovati - kaže Javorac za Ona.rs.

Kako kaže osnovni kozmetički tretman, kao što je uklanjanje mitisera, hidratacija lica i masaža može se obaviti nedelju dana pred venčanje.

- Nije retkost da se zbog nagomilanog stresa baš tih dana pojavi neka bubuljica, sve i da nikada niste imali problematično lice, ali nipošto ništa same ne dirajte, profesionalni šminker će znati kako to da sakrije - naglašava šminkerka.

Kada je reč o pripremi lica dan ili dva pred venčanje, ona naglašava da je nega lica proverenim preparatima prvo i osnovno. Osim toga, uklanjanje dlačica i sređivanje obrva ne bi trebalo ostaviti za dan venčanja.

- Neželjene dlačice sa lica uklonite proverenim metodama, oblik obrva ne menjajte pred venčanje, već se dogovorite sa šminkerom kako bi one trebalo da izgledaju - objašnjava Javorac i dodajte da mladama uvek savetuje da sve obave minimum dva dana pred venčanje, a da se noć pred veliki događaj odmore, stave masku za hidrataciju i piju dovoljno tečnosti.

Video: Prvomajski uranak na Košutnjaku: Omladina okupirala šumu i sprema se za proslavu

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • zato

    1. maj 2022. | 10:20

    Ja i nisam pravila svadbu! Necu da mi dan vencanja bude najlepsi i najvazniji dan u zivotu! Sto znaci da posle svadbe svaki dan koji dodje je manje vazan i lep🙄🙄

    Podelite komentar