• 11

Vreme čitanja: oko 3 min.

Probala sam tretman ventuzama: Znam kako izgleda, ali, verujte, ništa ne boli

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ova terapija će vam oporaviti i dušu i telo

  • 11

Ventuze su tradicionalna metoda kineske medicine koja se sve češće upotrebljava i kod nas i sve je popularniji tretman u specijalizovanim ordinacijama. Podrazumevaju tehniku zagrevanja čaša od debelog stakla vatom koja je natopljena alkoholom. Kada se čaše prislone na telo, stvaraju vakuum, koji je najvažniji u ovoj proceduri. Prianjajući na telo, čaša vuče kožu i učvršćuje se na određenom delu tela.

Probala sam tretman ventuzama i iz prve ruke vam prenosim utiske.

Kada sam posetila mesto na kome je dostupna ova usluga, sačekao me je prijatan doček. Pre samog tretmana ugostili su me kao kod kuće i ponudili čajem. U ovom salonu dobijate odeću u koju se presvlačite pre nego što tretman počne. Meni se jako dopalo kako mi stoji. Dok se vi presvlačite, oni će prostor i krevet za masažu pripremiti za vas. Na vama je jedino da se udobno smestite i prepustite rukama stručnjaka.

Kada legnete, pokriće vam teme glave peškirom i razmazati ulje po leđima kao pripremu. Dok sam se ja opuštala i čekala da osetim vakuum na leđima, tehničar je pripremio sve što je potrebno. Nisam ništa osetila kad mi je stavljena prva staklena čašica, a kada ju je pomerao po mojim leđima, osećaj je bio jako prijatan. Ne brinite, ništa ne boli! Uporno sam im ponavljala da ne osećam nikakvu bol, već da mi se jako sviđa i da mi prija, kao što čujete na snimku.

Nakon što smo probali kakav je osećaj sa jednom čašom, postavio mi ih je ukupno 12. Zavili su me u ćebence, zamračili prostoriju i narednih pola sata nisam razmišljala ni o čemu. Vrlo je lako naviknuti se na uživanje...

Skidanje je još lakše nego stavljanje, samo je potrebno pritisnuti kožu pored ivice ventuza, mada se može desiti da spadnu i same. Naravno da ovako natečena nisam odmah krenula kući. U tretman je uključena i opuštajuća masaža kako bi otekline malo splasnule.


Koliko je vremena potrebno kako bi nestale modrice?

Ono što vas sigurno brine jeste koliko će vam se dugo modrice zadržati na tretiranom području. Modrice se zapravo zovu ekstravazate. Što je jača boja modrice, to je veći zdravstveni problem na regiji koja se tretira. Boja će se dalje menjati iz crvene u ljubičastu i potom u žutu i prolaziće za oko dve nedelje. To je individualno i zavisi isključivo od vašeg zdravlja. Ono što možete uraditi da pomognete sami sebi jeste da se što više hidrirate i odmarate.

Ventuze Foto: Telegraf/Ana Perišić

Koji su benefiti ove metode?

Ventuze se koriste za lečenje bronhitisa, astme, digestivnih smetnji, smanjenje otoka, ublažavanje bolova. Podstičući protok krvi, u koži dolazi do promena biomehaničkih svojstava kože, povećava se prag bola. Ventuze imaju dejstvo na smanjenje upale i na jačanje ćelijskog imuniteta. Stimulišu i imuni odgovor, što može biti značajno u borbi sa toksinima. Glavobolje neće biti tako učestale posle ovog tretmna, a znatno će vam se redukovati i bol u leđima i vratu.

Utisci

Generalno sam jako zadovoljna, ovaj tretman apsolutno preporučujem svima, a prvenstveno onima koji kao ja dugo sede i imaju problem sa leđima. Znam da nekima izgleda zastrašujuće, ali mislim da je dovoljno da čujete moje reakcije iz videa za vreme trajanja tretmana kako biste se uverili u suprotno. Na kraju videa vam se javljam sa utiscima nakon nedelju dana.

Jasno vam je da ću sve češće odlaziti na ovaj tretman. Planiram da isprobam i još neke tretmane i da vam prenesem utiske sa proverenih mesta na kojima rade pravi stručnjaci.

Pogledajte video sa početka teksta.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Mila

    11. mart 2022. | 18:09

    To je stara metoda lecenja , najcesce bonhitisa, prehlade, promaje (stranci kazu to samo ima u Srbiji😀)... Moja baka je to radila, vrlo cesto su dolazili kod nje da im stavlja ventuze ili ti case. I to se nije naplacivalo, a sad smislili kao tretman. Smesno!

    Podelite komentar

  • Ja

    11. mart 2022. | 18:36

    Kako nešto može biti dobro, kad ti imas tolike podlive, kao da su te buzdovanom tukli...Bozeeee, šta sve žene neće uraditi, da bi postale nakaradne...

    Podelite komentar

  • Utisak

    11. mart 2022. | 17:36

    Tako je i moja sestra isprobavala cool "tretmane" Bolje da ne pišem šta je izašlo iz toga. Toliko!

    Podelite komentar