• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako da sprečite bore na vratu i izgledate mlađe: 4 stvari koje su imperativ

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kada se neguje, većina žena zanemarije ovu regiju, čak i kada je zaštita od sunca u pitanju

  • 0
Vrat, nega vrata, koža, nega lica Foto: Shutterstock

Bore su sasvim normalna i uobičajena pojava - imamo ih na licu, oko očiju, usana i na čelu, ali i na vratu. Brojni su razlozi za njihov nastanak. Koža u ovoj regiji je prilično tanka, što je čini osetljivom na suvoću i gubitak elastičnosti u odnosu na druge delove tela.

Proces starenja prati gubitak kolagena, što takođe uzrokuje bore na koži tokom vremena. Osim toga, kada se neguje, većina žena zanemarije ovu regiju, čak i kada je zaštita od sunca u pitanju.

Izlaganje suncu posebno dovodi do oštećenja kože, što ubrzava proces starenja, a samim tim i pojavu bora.

Mišići takođe igraju veliku ulogu u stvaranju bora na vratu; s godinama oni postaju slabiji, a koža ispod brade više nije zategnuta i pada usled gravitacije.

Ipak, postoji četiri načina da odložite starenje i sprečite preranu pojavu bora na vratu.

1. Odaberite adekvatnu negu

Pre svega, trebalo bi da počnete da negujete vrat i dekolte i da ne zaboravljate na ove delove tela kada negujete lice.

Postoje posebni proizvodi koji su namenjeni tanjoj koži, kao što je ona na vratu i oni obiluju sastojcima kao što su kolagen, aloe vera, vitamin C i hijaluronska kiselina.

Ovi sastojci pomažu u održavanju elastičnosti kože i mogu da spreče nastajanje bora na vratu. Svakako je važna zaštita od sunca, pa na to ne zaboravite ni u zimskim danima, ali svakako koristite kreme sa manjim zaštitnim faktorom.

Jednom nedeljno uradite i piling vrata i dekoltea, kako biste poboljšali cirkulaciju krvi.

2. Zdrava ishrana

Zdrava i pravila ishrana takođe igraju važnu ulogu u zdravlju naše kože. Brza hrana, alkohol i šećer treba da budu na vašem meniju što ređe. Umesto toga, obilje svežeg voća i povrća treba da čini veći deo vašeg jelovnika.

Poželjni su, takođe i voda, čajevi i sveži sokovi bez ikakvih dodataka.

3. Pravi položaj za spavanje

Oni koji spavaju na leđima imaju najmanje brige o preranoj pojavi bora na vratu. Mnogi drugi položaji spavanja, poput onog na boku ili stomaku, više će uticati na nastanak bora u toku noći.

4. Pazite na držanje

Obratite pažnju kako držite glavu i u kom vam je položaju vrat u toku dana. Ovo se posebno odnosi za osobe čiji posao podrazumeva rad za računarom ili ako mnogo i često koriste mobilni telefon.

Monitor podesite tako da gledate ravno ispred sebe ili blago nagore. Takođe, trebalo bi da telefon držite ispred sebe, a ne ispod lica. Na ovaj način možete da izbegnete bore ili tzv. tehnološki vrat.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota