• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako izgledaju žene koje menjaju svet: Aktivistkinje zablistale na dodeli nagrada za "Ženu godine"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Glumice, pevačice, sportistkinje i mnoge druge nagrađene su za svoj rad koji je usmeren ka boljitku svih žena

  • 0
TIME - Women of the Year 2022 Foto: David Buchan / Shutterstock Editorial / Profimedia

Magazin "Tajm" je bio domaćin gala događaja "Žena godine za 2022". Događaj je bio namenjen proslavljanju žena koje rade na stvaranju bolje budućnosti za sve žene. Najviše pažnje privlačile su ovogodišnje dobitnice nagrade, uključujući Keri Vašington, Kejsi Masgrejvs, Mihaelu Džej Rodrigez i Alison Feliks, a gala večeri su prisustvovale i druge istaknute ličnosti kao što su Kejti Kurik, Aleksandra Dadario, Čarli D’Amelio i druge.

Keri Vašington, 45-godišnja glumica najpoznatija po ulozi Olivije Poup u seriji Skandal, na ovom dešavanju pojavila se u crnom dugačkom prsluku i elegantnim crnim zvoncarama. Na fotografiji sa dodela nagrada koju je postavila na svom Instagram profilu nizali su se hvalospevi o njenom izgledu i kombinaciji koju je prošetala crvenim tepihom.

Ova glumica je zajedno sa drugim aktivistkinjama svojim radom znatno uticala na žensko pitanje, ali i na probleme marginalizovanih grupa. Postala je prva afroamerikanka kojoj je bilo povereno da producira televizijsku dramu.

Glumica Kejt Bosvort u tirkiznoj haljini sa neobičnim gornjim delom nalik na školjku izazvala je veliku pažnju u društvu u kome je svaka od dama ponela autentičnu kombinaciju.

Atletičarka Alison Feliks se odlučila za satenski komplet - ružicasti šorts i sako ispod koga je obukla odgovarajući roze krop-top. Tiktokerka sa milionskim auditorijumom Čarli D’Amelio je privukla pažnju žutom haljinom ravnog kroja sa uskim šlepom. Uz to je uparila sve popularnije platforme i srebrnu torbicu.

Stvaranje bolje budućnosti za žene znači izgradnju mostova, i to kroz generacije, zajednice i granice. Ove izuzetne žene lideri rade na tome da živimo u ravnopravnijem svetu. Mihaela Rodrigez, koja je blistala u zanosnoj crnoj haljini sa izrezima sa strane, proglašena je za ženu godine zbog svojih revolucionarnih dostignuća u industriji zabave. Bila je prva transrodna glumica koja je osvojila Zlatni globus, a zatim bila nominovana za Emi nagradu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota