• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Blejk Lajvli koorganizatorka ovogodišnje Met gale: Podsetimo se njenih veličanstvenih toaleta

Vreme čitanja: oko 2 min.

Glumica je iz godine u godinu uspevala da sve bolje odgovori na zadatu temu i da time sebi obezbedi titulu modne ikone

  • 1
Blejk Lajvli, Blake Lively Foto: Shutterstock

Prvog ponedeljka u maju očekuje nas Met gala u Metropoliten muzeju umetnosti u Njujorku. Dugoočekivani događaj, koji podržava Institut za kostime i proslavlja njegovu aktuelnu izložbu "U Americi: Antologija mode", dočekaće Redžinu King, Blejk Lajvli, Rajana Rejnoldsa i Lin-Manuela Mirandu kao svoje zvanične kopredsedavajuće organizatore.

Modni dizajner Tom Ford, Adam Moseri, CEO Instagrama, i Ana Vintur nastaviće da budu počasni predsedavajući upravnici događaja. Glavna modna kritičarka "Njujork tajmsa" Vanesa Fridman objavila je vest o novim kopredsedavajućim organizatorima na svom Twitter nalogu.

Kako je otkrila Vanesa Fridman, ovogodišnja tema je "Pozlaćeni glamur", a ove godine, prema njenoj najavi, događaj i toalete će biti posebni. Tema i izložba 2022. jeste drugi deo trilogije počasti istoriji Amerike. Prvi deo, pod nazivom "U Americi: Leksikon mode", otvoren je u septembru i još uvek se može posetiti.

Blejk Lajvli, Blake Lively Foto: Shutterstock

Ove godine će glumački par Blejk Lajvli i Rajan Rejnolds biti kopredsedavajući organizatori, što se ljudima jako dopalo. Svi pamte čuvene toalete glumice koju najviše znamo kao Serenu iz serije "Tračara", a svaka retrospektiva njenih najlepših i najraskošnijih toaleta pravi je modni užitak.

Tema 2009. godine bila je "Model kao muza: otelotvorenje mode". Lajvli je tada nosila plavu Versaće haljinu sa dubokim šlicem i jednim golim ramenom. Tada je prvi put prošetala Versaće na Met gali. Ovo pojavljivanje je bilo jednostavno, ali se ubrzo manifestovalo u kultni trenutak. Ana Vintur je čak navela da je ovo jedan od njenih omiljenih stajlinga svih vremena u video snimku na Jutjubu, rekavši: „Bila je to noć kada je Blejk Lajvli osvojila svet. Svi su govorili: „Ko je ta devojka?“

Blejk Lajvli, Blake Lively Foto: Shutterstock

Tema 2016. godine bila je "Manus Mašina: Moda u doba tehnologije". Blejk se udružila sa bivšim umetničkim direktorom Barberija Kristoferom Bejlijem kako bi na balu 2016. nosila ovu ružičastu haljinu sa izvezenim cvetovima, koja se slučajno uklopila sa crvenim tepihom. Lajvli je tada bila trudna sa svojom drugom ćerkom Inez.

Bejli je još tada za Vog dao izjavu o procesu dizajna:

- Sviđala nam se ideja mešanja zamršenih tehnika ručnog rada sa visoko tehničkim tkaninama. Rezultat je zaista jedinstven - dragulj, baš kao Blejk - oduševljen je bio Bejli.

Blejk Lajvli, Blake Lively Foto: Shutterstock

Tema 2017. godina nosila je naziv "Rei Kawakubo/Comme des Garcons: Umetnost između". Glumica je ponovo nosila Versaće. Višedimenzionalna haljina na Met Gali 2017. bila je upečatljiva koliko i verna temi večeri, koja je slavila nekonvencionalni rad dizajnera Comme des Garcons Rei Kawakuba.

Blejk Lajvli, Blake Lively Foto: Shutterstock

Tema 2018. godine je bila "Nebeska tela: moda i katolička mašta". Blejk Lajvli je ponovo zablistala noseći Versaće. Bilo je potrebno više od 600 sati za izradu, a iako je bilo mnoštvo dobrih odgovora na temu, Blejk je ipak bila po mišljenju mnogih bila kraljica te večeri.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • fefe

    21. mart 2022. | 19:41

    kolko kosta ova zadnja, jedno 20000e ?

    Podelite komentar