• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novi trendovi donjeg veša i kupaćih kostima: Spremite se za vrelo leto

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ove sezone sve “puca” od boja!

  • 0
Kupaći kostim , devojka na plaži pije koktel Foto: Profimedia/Cavan Images/Alamy

Ovoga proleća na velika modna vrata vraća nam se, čini se, nikad atkraktivniji i senzualniji donji veš. Push-up i takozvani balkonet grudnjaci, tange, forma malih trouglova i detalji koji su dominirali devedesetih godina, preplavili su kolekcije za narednu sezonu. Podjednako inspirativni su i kupaći kostimi. 

Za dizajnerku Olgu Marković, koja već 11 godina stvara jedinstvene kreacije donjeg veša, nema mnogo dileme zašto je to tako:

- Razpoloženje za atraktivne komade koji provociraju maštu ne treba da čudi ako se uzme u obzir period koji smo proveli u kućama, u komotnoj i opuštenoj atmosferi. Kome posle toga nije potrebno malo podsticaja i izazova?! Na stranu činjenica da ništa ne utiče tako pozitivno na naše samopouzdanje, raspoloženje i doživaljaj sopstvenog tela i seksualnosti kako to čine komadi donjeg veša.

Push-up i takozvani balkonet grudnjaci, tange, forma malih trouglova i detalji koji su dominirali devedesetih godina, preplavili su kolekcije za narednu sezonu. Sveprisutna i po mogućnosti reciklirana čipka oplemenjena je vezenim mrežicama, svilenim šifonima i neizbežnim satenom:

- Naravno, i pamuk ima svoje mesto u predstojećoj sezoni, a trendovi otkrivaju da može biti podjednako inovativan i privlačan - kaže Olga i dodaje: - Ove sezone sve “puca” i od boja! Dominira žuta, a slede je pastelni tonovi roze, plave i lila, kao nezaobilazna crvena i crna. Popularni su i cvetni motivi.

No, od praćenja tendencija, ipak, mnogo je važniji adekvatan izbor modela i veličine, što neretko predstavlja izazov pri kupovini i odabiru:

- Veliki je procenat žena koje ne znaju koju veličinu brushaltera nose. On se bira tako da ga možete zakopčati na prvu kopču, a vremenom, kako gumice i lastiši popuštaju od nošenja i pranja, da ga možete zatezati kopčanjem na drugu ili treću kopču. Ne bi smeo da bude labav, ali ni da steže.

Ovog leta, prema rečima naše sagovornice, i među kupaćim kostimima čekaju nas zanimlljivi izbori i neki poznati detalji iz prošlosti:

- Dominiraće jednodelni kostim visoko izrezan na bokovima, a vraća se i upotreba žice u gornjem delu kupaćeg kostima. Viđaćemo cvetne desene, ali i puno metalik i sedefastih tonova, kao i bež i boje kože.

(Ona.rs/Tamara Kostić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota