• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Clean girl" trend: Isprobajte ga uz naš detaljan vodič

Vreme čitanja: oko 2 min.

Minimalan napor za minimalistički izgled

  • 0

Trend koji je zavladao društvrenim mrežama zove se "clean girl trend" i odnosi se na negovan i zdrav izgled "bez šminke".

Ovo nije zaista trend koji zahteva da uopšte ne koristite šminku, već da koristite samo neophodne proizvode koji će učiniti da vaše lice izgleda besprekorno, a da se pritom ne može da prvi pogled reći da ste bilo šta koristile. Ovaj trend je potpuno suprotan od onoga na šta smo do sada navikle.

@jasminnlily_ Quick get ready with me 🫶🏼 #grwm #cleangirlmakeup #naturalmakep ♬ stargirl - Lerius ★

Ovo je nova, sveža estetika koja potencira prirodan umesto "full glam" izgleda. Naglasak je prvenstveno na nezi kože i isticanju prirodnih kontura lica i očiju.

U nastavku vas očekuje detaljan vodič, korak po korak.

Dobro pripremljena koža je zdrava i sjajna koža

Prvo, priprema kože je sastavni deo procesa jer je neophodna "čista" podloga da bi šminka lepo bila utapkana u kožu. Važno je da koristite hidratantne proizvode, kao što su serumi koji daju tenu "efekat staklene kože".

Neki se odlučuju za hidratantne sprejeve za dodatni sloj hidratacije pre nanošenja šminke. Nakon ovog pripremnog koraka sledi sjajni prajmer, koji koži daje sjajnu završnicu. Za pokrivanje sitnih nesavršenosti koristite korektor u odgovarajućoj nijansi i nanosite ga utapkavanjem prstima - cilj je minimalna pokrivenost.

Nakon toga, utapkajte malo prozirnog pudera pomoću kozmetičkog blendera na područja na kojima obično primećujete da vam se šminka skuplja - gornji kapci i oko usta.

Nakon toga na mesta koja vam se inače prirodno sjaje - visoke tačke lica kao što su jagodice, vrh nosa i iznad obrva, nanesite tečni hajlajter.

Manje je više

Samo malo naglasite svoje prirodne karakteristike tako što ćete izabrati baršunasti izgled obrva. Umesto da ih iscrtavate i ističete ivice korektorom kako bi sve bilo savršeno, koristite gel za obrve.

Profesionalni savet je da češljate dlačice nagore i dijagonalno, fokusirajući se na prirodan i podignut izgled obrva. Nanošenje maskare fokusirajte na spoljašnji ugao oka za mačkasti izgled. Upotpunite ovaj suptilni rezultat sjajem za usne ili uljem za usne.

Šta raditi sa kosom?

Većina onih koji prate trend kosu podižu u punđu ili je uredno vezuju u niski rep. Još jedna popularna varijanta je upotreba velikih šnala za neobavezno podignutu kosu. Ove frizure pomažu da na najbolji način pokažete prelepu, blistavu šminku koju ste upravo naneli.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Devojka se šminkom potpuno transformiše: Ponosna je što tako privlači muškarce

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota