• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Da li je brazilska zadnjica prošlost? Poznate žene se sve više odriču čuvenih oblina, stiže nam nova era

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sestre Kim i Kloi Kardašijan podstakle su glasine da su uradile reverzibilni BBL

  • 0
Kloi Kardašijan Foto: Profimedia/APEX / MEGA / The Mega Agency

Proteklih godina, broj "brazilskih dizanja zadnjice" (BBL) koji se izvode na globalnom nivou porastao je za 77,6%, prema pisanju "Vice", a na to su u velikoj meri uticale poznate ličnosti, na čelu sa sestrama Kardašijan - složićete se.

Ali, svaka era ima određeni rok trajanja, pa se povremeno vrati na velika vrata modnih i estetskih trendova. Međutim, kako se sve više piše i priča na temu "body positivity", mnoge javne ličnosti i influenseri žele sebe da predstave u što prirodnijem i "ogoljenijem" svetlu kako bi pozitivno uticale na javnost koja je preopterećena izgledom upravo zbog trendova koje su iste te ličnosti prethodne diktirale.

Sve je to jedan začaran krug, a jedino što je razumno i racionalno jeste raditi na sebi, svom samopouzdanju i zdravlju.

Negde od 2014. godine počinje era "velikih zadnjica", mahom među poznatim ličnostima, a onda i među onima koji su mislili da će ih baš to proslaviti. I dok smo na sve načine pokušavali da imamo što veću zadnjicu, bilo vežbama, bilo pomagalima u vidu veša sa sunđerima, ništa nije moglo da da taj efekat kao famozni BBL hirurški zahvat. No, situacija se polako menja, što je trebalo da bude jasno još odavno - da ništa neće večno trajati i da naše trenutne želje i tuđi standardi lepote nisu vredni našeg zdravlja.

Zbog čega mislimo da ovaj trend jenjava?

Sestre Kim i Kloi Kardašijan podstakle su glasine da su uradile reverzibilni BBL. Čuvene obline kao da su isparile, a njihovi fanovi su bili ubeđeni da su se njih dve vratile svom prirodnom izgledu (ili onome za šta mi mislimo da je njihov prirodan izgled).

Kada je Kloi slikana u belom kombinezonu, na premijeri njihove emisije "The Kardashians", delovala je vitkije nego ikada, dok Kim u uskim kombinezonima, u kojima se pojavljuje u poslednje vreme, odaje isti utisak. Na X mreži je primetno kako ove fotografije bivaju retvitovane sa istim natpisom - "I tek tako, BBL era je gotova".

Kako je ova era uticala na žene generalno?

Za one sa prirodnim oblinama, ovo je bilo vreme u kom su takva tela slavljena i bila poželjna. Na šta se to odnosi? Na to kako žene vide marketinški stručnjaci, modni brendovi i naposletku suprotan pol.

Društvene mreže i komentari na istim su uticali na to kako vidimo sebe i da li mislimo da je naše telo privlačno ili nije, da li nam ta haljina stoji baš kao onoj devojci sa fotografije. Imamo obline, ali imamo i stomak, koji prema BBL estetici nije privlačan.

Trend je za mnoge stvorio dismorfan pogled na sopstveno telo i to još u tinejdž periodu - kada se telo u potpunosti nije ni razvilo. Za one žene koje su smatrane "previše mršavim" ovo je bio problem zbog nemogućnosti postizanja takvog izgleda na bilo koji način sem podvrgavanjem operacijima.

Istovremeno, prihvatanje plastične hirurgije i nečije sklonosti ka istoj se proširilo kao vid samoizražavanja. Postalo je trend za sebe - suočavanje sa nedostacima i nalaženje nama lično najboljeg načina da ih prihvatimo ili da ih uklonimo.

I dok sa jedne strane treba da podstičemo žene da prihvate sebe, takođe ih ne smemo prekorevati zbog stvari koje rade ne bi li stigle do tog cilja.

Ispraćamo BBL standarde lepote, dočekujemo novu "skinny" eru i nove poznate ličnosti po kojima će biti prepoznatljiva. Društvene mreže, tabloidni naslovi i okolina činiće sve da mislimo da se malo toga može učiniti po pitanju stvaranja zdrave slike o sebi, nezavisno od trendova. Jedino što nam preostaje jeste da kroz ovakve primere osvestimo da sve ima svoj početak i kraj i da zarad trenda ne žrtvujemo svoje mentalno i fizičko zdravlje.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kim Kardašijan u Beloj kući na sastanku sa potpredsednicom SAD: Bori za reformu pravosuđa

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota