• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Biciklizam kože": Trend u negovanju lica koji ćete isprobati već večeras

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mnoge dame koje su počele da praktikuju ovaj sistem nege oduševljene su rezultatima

  • 0
Koža, lice, nega Shutterstock

Skidanje šminke, umivanje, čišćenje lica, stavljanje seruma, utapkavanje antirida i noćne kreme… Povremeni piling, hranljiva maska, dubinsko čišćenje, detoks tretmani…

Održavanje kože lica lepom i negovanom ume da bude prilično zahtevno i komplikovano, posebno ako ste “prevalile” 40. godinu života i više ni dekorativna šminka ne može da prikrije posledice burnog i nezdravog stila života.

Dermatolog dr Vitni Bou osmislila je sistem koji je nazvala cikličnom negom kože ili, još popularnije, “biciklizmom kože” koji pojednostavljuje rutinu nege. "Biciklizam kože" podrazumeva strateško korišćenje samo jednog proizvoda za lice pre odlaska na spavanje.

Kako se radi “biciklizam kože” i zašto je tako nazvan? Poput vožnje bicikla, i ovaj sistem nege se "vrti u krug"; lako ga je primeniti, a mnoge dame koje su ga isprobale potvrđuju da daje dobre rezultate.

1. veče - piling

- Biram hemijske pilinge pre nego one domaće koji su oštri i grubi - kaže dermatolog Bou. - Hemijski pilinzi koje ćete obaviti u kućnom ambijentu daju vašoj koži trenutni sjaj.

Njena preporuka je upotreba pilinga koji sadrži AHA i BHA kiseline.

2. veče - retinol

Pre nego što krenete na spavanje, na lice nanesite retinol. Prema rečima dr Bou, retinoidi su jedan od najmoćnijih sastojaka koje treba uključiti u rutinu nege kože.

- Ali, ako ih koristite previše često ili ako ih kombinujete sa nekim potencijalno iritantnim sastojcima, postoji rizik da dođe do upale - upozorava dermatolog i dodaje da je najbolje koristiti retinol samostalno.

3. i 4. veče - hidriranje

Treća i četvrta noć su prilika da se koža lica odmori i da joj priuštite dovoljnu količinu vlage.

Zato dr Bou savetuje da neposredno pre odlaska na spavanje na lice nanesete neku hidratantnu kremu bogatu hijaluronskom kiselinom. Dobre rezultate će dati i kreme sa glicerinom i ceramidima, jer oživljavaju kožu i sprečavaju bore.

Kad će biti vidljivi prvi rezultati “biciklizma kože”?

Dermatolog Bou navodi da bi prvi rezultati trebalo da budu vidljivi već posle dva puna ciklusa, odnosno posle osam dana primene ovog sistema nege.

- Koža će vam izgledati zdravije i dobiće lep sjaj. Uz to, biće mekša na dodir i bolje hidrirana. Što duže budete primenjivali ovaj sistem rutine nege kože, to će ona bivati sve lepša - zaključuje dr Bou.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Minja Todorović živi na Malti: "Ovu zemlju bih jedino menjala kada bih morala za moju Srbiju "

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota