• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aktivni sastojci vaših proizvoda za negu kože: Da li su zastupljeni u vašoj rutini i znate li čemu služe?

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema rečima stručnjaka, važno je razumeti sastojke kako biste kupili pravi proizvod koji će zadovoljiti ciljeve vaše nege.

  • 0
Retinol, nega lica, nega kože Foto: Shutterstock

Industrija nege kože se stalno razvija, dajući nam nove proizvode i sastojke za koje se tvrdi da su bolji i orijentisani na rezultate i da targetiraju različite probleme. Sve češće se govori o esencijalnim proizvodima, ali i o njihovom sastavu, kao i kako se oni kombinuju.

Ali da li znate na šta se odnose sve te skraćenice i kako ti aktivni sastojci pomažu u borbi sa aknama, borama i održavanjem hidratacije?

Aktivni sastojak je dokazani sastojak proizvoda za negu kože koji rešava problem na koji je namenjen. Prema dr Čitri, dermatologu, aktivni sastojci su elementi proizvoda koji su generalno dizajnirani da deluju i rešavaju probleme na način koji je naglašen na etiketi proizvoda, piše Indian Express.

Takođe, FDA mora odobriti aktivne sastojke, odnosno njihovu efikasnost i bezbednost pre nego što se plasiraju na tržište.

Prema rečima stručnjaka, važno je razumeti sastojke kako biste kupili pravi proizvod koji će zadovoljiti ciljeve vaše nege.

Nega kože, nega lica Foto: Shutterstock

Ovo je lista često korišćenih aktivnih sastojaka i njihovih prednosti.

Alfa hidroksi kiselina (AHA): Ovo su kiseline rastvorljive u vodi. Kiselina pomaže u ljuštenju površine kože kako bi se stvorio prostor za stvaranje novih pigmentiranih ćelija.

Beta hidroksi kiseline (BHA): One su rastvorljive u ulju. Najbolje je ako patite od izbijanja mitisera, akni i bubuljica i začepljenih pora na licu.

Vitamin C: Pomaže u osvetljavanju kože poboljšavajući izgled grubih linija i bora na vašoj koži.

Vitamin E: Deluje kao antioksidans i  rastvorljiv je u mastima. Stvara prirodnu barijeru na vašoj koži da zaštiti i zadrži vlagu netaknutom.

Ceramidi: To su lipidi ili masti koje se prirodno nalaze u našim ćelijama kože. Oni čine 30-40% našeg spoljašnjeg sloja kože. Pomaže u zadržavanju vlage u koži.

Niacinamid: To je oblik vitamina B3. Pomaže u izgradnji ćelija kože i štiti kožu od zagađenja, toksina, sunčeve svetlosti i drugih stresora.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Trik za zatezanje lica bez odlaska hirurgu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota