• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danska princeza Meri kao modna ikona: Elegancija u kraljevskom stilu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nekada agent za nekretnine, danas posvećena kraljevskoj porodici Danske, princeza Meri je razvila reputaciju svog stila, koristeći modu za estetske i kulturne ciljeve

  • 1
Mary, Danska princeza Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Njena priča je dokaz da bajke o princezi mogu da postanu stvarnost. On - princ iz Danske, ona - agent za nekretnine sa Tasmanije. Priča o vezi Frederika, prestolonaslednika Danske, i Meri Donaldson, danas princeze Danske, koji su se sreli u pabu u septembru 2000, čula se širom sveta.

Otkako je udajom za prestolonaslednika Frederika postala deo danske kraljevske porodice 2004. godine, princeza Marija Donaldson se obavezala da će iskoristiti svoj položaj u danskoj kraljevskoj porodici kako bi obezbedila platformu za ciljeve koji su joj bliski, uključujući rodnu ravnopravnost i održivost.

Među njenim kraljevskim dužnostima je i rad za "The Mari Foundation", organizaciju koju je osnovala sredstvima poklonjenim za venčanje nje i njenog supruga.

U dogledno vreme, njen muž će naslediti svoju majku i biti imenovan za kralja Danske i u tom trenutku Meri će postati kraljica supruga. Ova dama je više nego na visini zadatka, kako otkriva "Vogue Australia".

- Veoma sam svesna svoje uloge i odgovornosti. Ako mogu da inspirišem druge i ako drugi vide nešto u meni što ih može motivisati, onda je to veliki kompliment - izjavila je 2016. za prestižan modni časopi.

I, kao i drugi članovi kraljevske porodice u očima javnosti - vojvotkinja od Kembridža i vojvotkinja od Saseksa, na primer - Meri je razvila reputaciju svog stila, koristeći modu i za estetske i za kulturne ciljeve. Zagovarajući održivost i ljubav prema danskom dizajnu, Meri je dugo pažljivo birala svoju odeću, čak je i sarađivala sa Samitom mode u Kopenhagenu kao pokroviteljem Globalne modne agende.

Ponekad, njen izgled iznenadi, od rolke bez rukava sa kaišem koju je obukla preko pantalona i košulje, prošlog septembra, preko klasično kraljevske kombinacije, kao što je bio slučaj u njenoj nedavnoj seriji portreta snimljenih uoči njenog 50. rođendana.

Video: Ako želite da postanete princeza, pratite ova uputstva

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Zoran

    21. oktobar 2022. | 16:46

    E ovo je dama a ne one Anglosaksonske karakondžule.

    Podelite komentar