• 5

Vreme čitanja: oko 2 min.

On je proglašen za najlepšeg muškarca na svetu: Ko je lepotan koji predstavlja ideal

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovaj glumac ima savršene crte lica, koje su mu donele laskavu titulu

  • 5
Rege Jean Page, Rege Džin Pejdž Foto:Shutterstock

Britanski glumac Rege Džin Pejdž proglašen je za najlepšeg muškarca sveta, po rezultatima "Zlatnog preseka".

Pejdž ima 34 godine, a prepoznatljiv je po svojoj ulozi u prvoj sezoni serije "Bridgerton", koja je doživela veliki uspon.

Estetski hirurg lica dr Džulijan De Silva otkrio je rezultate izbora za najlepšeg muškarca prema "Zlatnom preseku", kojeg su prvo primetili Pitagorejci u staroj Grčkoj, a primenjen je na fizičku lepotu. Ko poseduje crte lica koje odgovaraju ovom preseku, smatra se da poseduje idealnu lepotu ili savršenstvo. 

Rezultati preseka za lice mladog lepotana pokazuju da nema greške, te da je on očigledni pobednik. Njegovo lice je izračunato sa čak 93,65 odsto preciznosti u odnosu na standarde zlatnog odnosa.

- Rege je pobedio zbog svog klasično lepog lica i prelepih smeđih očiju. Lako je imao najviši rezultat za razmak između očiju, a položaj njegovih očiju takođe je dobio visok rezultat. Njegove savršeno oblikovane usne su takođe imale visoke rezultate i jedina ocena koju je dobio koja je bila nešto niža jeste širina i dužina nosa - govori De Silva o Pejdžu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by UK Facial Plastic Surgeon (@drjuliandesilva)

O tome kako se izračunava ovaj "Zlatni presek", hirurg objašnjava:

- Ove potpuno nove tehnike kompjuterskog mapiranja omogućavaju nam da rešimo neke od misterija o tome šta je to što nekoga čini fizički lepim. Prvo se meri dužina i širina lica. Kada se to uradi, dužina se deli sa širinom. Idealnim rezultatom se smatra zlatni odnos koji bi trebalo da bude 1,6. To znači da je lice prelepe osobe oko 1,5 puta duže nego što je široko - govori on.

Na drugom mestu je glumac Kris Hemsvort sa svojih 93,53 odsto, dok je odmah iza njega Majkl B Džordan sa 93,46 odsto. Može se reći da je poprilično gusto takmičenje prirodne lepote ovih uspešnih muškaraca, gde se jasno vidi da su procentualno veoma blizu jedan drugome.

Napravljena su još tri merenja: od linije kose do između očiju, od između očiju do dna nosa i od nosa do dna brade. Što su sva tri jednaka, to je lice savršenije, prema preseku, prenosi "Parade.com"

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Super Srbin

    26. januar 2023. | 14:27

    Izuzetno antipatičan tip.

    Podelite komentar

  • Bl

    26. januar 2023. | 16:43

    Postaju bijelci manjina u svemu... Bez da ikog vrijedjam al zadnjih par godina se na silu popularisu gej populacija i osobe africkog porijekla. Ima i drugih nacina jer ovako, silom, samo se stvara kontraefekat.

    Podelite komentar

  • Mihailović

    26. januar 2023. | 16:42

    Gde da kompjuter nađe najlepšeg muškarca, nije sve u odnosu nosa,usta,očiju...nego ima u licu nešto posebno šta zrači i osvaja...

    Podelite komentar