• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Parenjem lica do kože koja blista: Koje su biljke odlične za kućni mini spa?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Napravite sebi mini spa sa ovim trikom za čišćenje kože lica

  • 0
parenje lica, spa , lice, čišćenje lica, para, vodena para Foto: Shutterstock

Ovakav tip opuštanja i čišćenja kože lica poznat je tretman u salonima lepote.

Ali ne samo u tim ženskim rajevima, već je dobro poznata tehnika koja je praktična i može se odlično primeniti kod kuće. 

Ima li šta lepše nego da posle napornog dana ili nedelje sebe opustite i počastite jednom rundom nege tela? Konkretno parenje lica je odlično za detoksikaciju i sjaj kože.

Zbog toplote, krvni sudovi se šire što poboljšava cirkulaciju, povećava unos kiseonika u kožu i čini je zdravijom. Dobra cirkulacija krvi podstiče stvaranje kolagena, za koji nam je poznato da pomaže protiv bora.

Kako napariti lice?

Proces je veoma lak. Zagrejete vodu u koju možete sipati samo so ili dodati neku biljku. Kada se ugreje, vežite kosu i nagnite se nad posudom sa ugrejanom vodom na pristojnoj distanci, zatvorite oči radi sprečavanje iritacija i dišite duboko. Pustite da para uradi svoje.

Naravno, teško je izdržati dugo pod parom, a i ne preporučuje se, zato pravite pauze.

Po preporukama stručnjaka, ovaj tretman ne treba primenjivati više od jednom nedeljno i ne više od šest do deset minuta. Za jači efekat možete da prekrijete peškirom glavu iznad posude, tako će para biti koncentrisana samo na vaše lice.

parenje lica, spa , lice, čišćenje lica, para, vodena para Foto: Shutterstock

Biljke koje su super za ovu tehniku 

Kada je reč o biljkama, zaista je "mrtva" trka koja je bolja, zdravija ili lepše miriše. Vi zapravo pravite veliki čaj koji nećete popiti (uvek možete izdvojiti šoljicu po strani pre parenja i inhaliranja i bez soli) , ali mu se predajete celi.

Imate punu slobodu da izaberete onu biljku koja je vaša omiljena, a preporučuju se kamilica, nana, lavanda, ruža, limun, ruzmarin ili žalfija. 

parenje lica, spa , lice, čišćenje lica, para, vodena para Foto: Shutterstock

Kada nakon ovog tretmana operete lice, primetićete da vam je koža preporođena i znatno mekša. Nemojte da koristite teže kreme, već pustite kožu da upije sve dobro što ste joj priredili, savetuje "vogue.in".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moguće je: Glamurozna šminka bez pudera

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota