• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Saveti za kupovinu preko interneta: O ovome vodite računa!

Vreme čitanja: oko 3 min.

Šoping preko ekrana često ume da nas uvuče u vrtlog zabuna, evo na šta da obratite pažnju

  • 0
online shopping, online kupovina, onlajn šoping, kupovina preko interneta Foto:Shutterstock

Onlajn kupovina u današnje vreme postala je sasvim normalna stvar.

Međutim, izbor garderobe je nekada dovoljno težak i uživo, kada smo u mogućnosti da osetimo materijal, isprobamo i razmotrimo odnos cena i kvaliteta, kao i da nađemo druge opcije po ostalim radnjama. Ali, kada nas od toga deli poveća kilometraža i pre svega, mali ekran naše tehnologije, onda je to znatno teže, navodi "Women.com"

Da bismo savladali ovu "igricu" internet šopinga potrebno je pregurati par prevara, razočaranja, nervoze i "nikada više", ali par trikova može da vam bude od koristi da prebrodite bar prva dva problema. Da ne bi došlo do razočaranja kada se pojavi paket, ovi saveti će vam biti sigurno od pomoći.

Proverene radnje

Naravno, nije uvek ključno da naručujete samo preko radnji u kojima ste bili lično i uverili se da nema greške, ali je preporučljivo. Ovo se odnosi na one stvari koje uočite preko preko nekog drugog sajta, što ne znači da nisu dostupne i na stranici za onlajn kupovinu u radnji koju već dobro pozajete.

Takođe se ne odnosi samo na radnjice koje ste lično videli, već i na one koje su vam dostupne virtuelno, ali ste se ranije uverili u njihov kvalitet.  Dakle, ako vam se svidi neka obična majica, proverite prvo da li je ima u "onoj vašoj" radnji i time olakšajte sebi neizvesnost o kvalitetu robe. 

online shopping, online kupovina, onlajn šoping, kupovina preko interneta Foto:Shutterstock

Određivanje veličina

Ovo je stvar koja može da bude prava enigma, ali nekoliko faktora neka vam budu na umu kada su veličine pri onlajn kupovini u pitanju. Isti je princip kao i kod obuće kod koje postoji drugačiji kalup.

1. Mere: Uzmite šnajderski metar i izmerite svoje dimenzije kukova, struka, grudi i visinu. Tako ćete biti najsigurniji koja vam veličina odgovara po odrednicama brojeva istaknutim na određenom sajtu gde birate odeću. Ukoliko ne postoji tabela mera na njihovom sajtu ili stranici, uvek treba pitati za jednu.

2. Razlika između vas i modela: Ovo je bitan faktor u odabiru odeće. Model koji na slici prezentuje neku garderobu vam može pomoći da sebe zamislite u tom komadu odeće i da steknete sliku kako bi vam ona stajala, međutim slika u ovom slučaju govori manje od 1.000 reči.

Svi se razlikujemo u visini i ostalim merama od modela koji nosi tu odeću, zato neke radnje uvode mere modela kako bi vam olakšali celu zamisao. Ako ste već upoznati sa takvim krojem i dizajnom koji gledate, onda nemate ove brige.

Povoljne cene

Nekada treba saslušati onu čuvenu izreku "koliko para, toliko muzike", jer je uglavnom tačna. Nekada vas popust ili povoljna cena može zavarati i navući da kupite nešto što niste očekivali ni priželjkivali.

Zato, ukoliko vam se neki komad odeće veoma dopada i pritom ne možete nigde drugde da nađete baš takav, bolje je poručiti prvo neku manju stvar poput obične majice, kako biste se uverili u kvalitet.

Naravno da ne znači da je sve što je jeftinije loše, jer nekada su u pitanju početnici i mali biznisi koji koriste niže cene da bi se probili u džungli virtualnog šoping centra.

Takođe, uvek pitajte za materijale od kojih je napravljena garderoba koja vas interesuje - takva pitanja će vam razrešiti velike nedoumice!

online shopping, online kupovina, onlajn šoping, kupovina preko interneta Foto:Shutterstock

Čitajte komentare

Za kraj, jedan od najboljih parametara pri izboru onlajn odeće su komentari drugih ljudi. Ukoliko vidite da ljudi u komentarima loše ocenjuju proizvod i zameraju na nečemu, shvatite to kao nešto što može da se desi i vama!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota