• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bela Hadid ima lajmsku bolest i to utiče na njeno samopouzdanje: Teško joj je da radi dok se oseća bolesno

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako je navela ranije, nekada se osećala toliko nemoćno, da nije mogla da izađe iz kreveta

  • 0
Pariz Vivijen Vestvud modna revija Bela Hadid Foto; Tanjug/AP

Bela Hadid je govorila o tome da boluje od lajmske bolesti i osvrnula se na to kako bolest generalno utiče na nju. Na video-snimku manekenka deluje neprepoznatljivo, sa otokom ispod očiju, a zatim je otkrila o čemu je reč.

- Možete samo da se pitate zašto se moje lice menja. Zato mrzim da se gledam u ogledalo ili slikam posebno u poslednje vreme, zaista želim da stalno povraćam pri pogledu na sebe.

Kako je rekla u video-snimku, razlog ovog problema jeste posledica lajmske bolesti, a kako je navela, ona napada zube, vilicu, mozak, kičmu, kosti i kompletan nervni sistem.

- Popravka zuba. Imala sam manju infekciju ispod zuba, odnosno lečim koren zuba, a to je sve počelo pre godinu dana. Infekcija u vilici je nastavila da se širi. Mesecima imam osećaj da bi trebalo da ga izvadim. Molim vas, slušajte svoje telo - navela je manekenka.

Bela je dalje priznala da je u njenoj profesiji bilo teško da drži korak dok se oseća i izgleda ovako bolesno.

@babybella777 Tooth update! There was a low-grade infection underneath the tooth, NEXT to the tooth I thought was suffering(she’s good) which is the one I got a root canal on a year ago. It continued to spread down,causing a low grade infection in my jaw. I have felt in my heart for months that I needed this tooth out, to heal the rest, and if not, it was going to take me out!Please listen to your bodies my friends please!!! This made my Lyme flare up, which means the Lyme is attacking the places that are suffering ie tooth, jaw, gut, brain, spine, bones, etc oh and the entire nervous system💕 Any minor trauma to the body whether it’s physically or mentally can cause Lyme to flare up. My jaw has been so inflamed, and would flare up/inflame randomly when I was/am overly stressed or over working. Lyme flare ups happen all the time, so that doesn’t worry me, it’s more-so the jaw situation and how radiating the pain is especially with the Lyme. Some days okay! and some days are difficult. but when my jaw/nerves started to hurt on an aggressive level; it just went 0-100. And now we’re here! I am ok though!! i feel better when I’m riding! (And after starting the 2 rounds of anti-biotics) (that in itself is a wild ride) I think my horses just really take my mind off the pain. This is the reason i stopped riding 10 years ago, and i wasn’t going to let it get to me at my first show back🤭anyways , moral of the story , I’m getting this tooth extracted tomorrow! Going to heal that infection! Ive never been so excited go to the dentist..thank you for checking in on me I see you all!! wish me luck!!! ♬ PRETTY BOY FLOW - STURDYYOUNGIN

- Svaka manja povreda, bilo fizička ili psihička, može da izazove upalni proces. Moja vilica je upaljena kada god sam pod stresom ili kada radim previše. Ima dana kada je sve u redu. Vilica me sada toliko boli da je do neizdrživo. Izvadiću ovaj zub sutra (danas) - zaključila je Hadid.

Lajmska bolest može u težim oblicima da dovede do srčanih problema, oštećenja nerava, oticanje zglobova i problema sa koncetracijom. Bela Hadid je pre šest godina govorila na jednom događaju o njenoj borbi sa lajmskom bolesti.

Kako je navela ranije, nekada se osećala toliko nemoćno, da nije mogla da izađe iz kreveta.

- Nekada spavam 12 sati i ne mogu da ustanem iz kreveta. Imam jake bolove u zglobovima, takozvanu moždanu maglu i anksioznost. Postoji mnogo simptoma koji ne mogu odmah da se uoče. Život ide dalje i ne smem da odustanem - izjavila je ona.

Hadid je pre nekog vremena govorila i o svojoj borbi sa depresijom.

Ona je ranije napisala je da ju je na objavu na "Instragramu" podstakao video-zapis Vilou Smit, koja je govorila o nesigurnosti i osećaju težine, dodavši da su joj upravo njene reči pomogle da se oseća "manje usamljeno".

- Društvene mreže nisu stvarne. Ponekad je sve što treba da čuješ to da nisi sam/sama. Dakle, poručujem ti da nisi sam/sama. Volim te, vidim te i čujem to što govoriš - napisala je.

Podsetila je da mentalno zdravlje i hemijska ravnoteža u organizmu "nisu linearni" te ih je i uporedila sa rolerkosterom. Bela je podelila nekoliko saveta obožavaocima koji se možda bore sa sličnim mentalnim problemima.

- Želim da znate da uvek postoji svetlo na kraju tunela, a rolerkoster se u jednom trenutku potpuno zaustavi. Biće bolje - nastavila je.

Bela je napisala i da se do sada više puta suočavala sa sličnim problemima te da zna da je moguće naučiti kako se nositi sa tim, da treba raditi na sebi i provodit dovoljno vremena nastojeći da otkrijete šta izaziva ta stanja, koji su to okidači i traume.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota