• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kako najefikasnije da pospešite cirkulaciju krvi u licu i smanjite otoke i podočnjake

Vreme čitanja: oko 3 min.

Neke od prednosti ledenih masaža

  • 0

Hlađenje ledom je sve popularniji kućni tretman koji žene koriste za lepotu svoje kože, a ledene kocke su u tom smislu korisne za naše lice na različite načine.

Trljanje ledene kocke preko lica je najefikasniji način da ostanete lepi i blistavi, a nakon napornog dana pruža trenutno olakšanje od stresa. Pored toga, veoma efikasno pospešuje cirkulaciju krvi u licu i smanjuje otoke.

Nanošenje ledenih obloga na delove tela u zdravstvene svrhe poznato je kao hladna terapija ili krioterapija. Slede samo neke od prednosti masaža sa ledenom kockom koje mogu da se izvode i po nekoliko puta dnevno na liniji vilice, brade, usana, nosa, obraza, vrata i čela.

1. Smiruje upalu, ublažava i sprečava akne

Jedno od najboljih svojstava hlađenja je njegovo antiinflamatorno dejstvo, što ujedno pomaže i u ublažavanju i lečenju akni. Hladnoća smiruje upaljenu kožu i smanjuje veličinu vaših pora. Takođe smanjuje višak proizvodnje sebuma koji je glavni krivac za akne.

Čak i ako se vaša koža oseća sirovo, svrbi i upaljena je zbog preteranog izlaganja suncu, alergija ili osipa, trljanje kocke leda na zahvaćeno područje može da je smiri. To je odličan način da suzite krvne sudove i ublažite upale i nelagodnosti u kratkom roku.

2. Ključ za sjajnu kožu

Hlađenje lica poboljšava cirkulaciju krvi u koži i čini je sjajnom. Takođe poboljšava nivo kiseonika u koži i snabdeva esencijalne hranljive materije, vitamine.

Pored toga, trljanje hladne kocke na lice pomaže u povećanju apsorpcije proizvoda za negu kože. Drugi proizvodi mogu dospeti u dublje slojeve kože nakon što se lice dobro utrlja sa ledenom kockom.

Podočnjaci Foto: Shutterstock

3. Smanjite natečene oči i eliminišite podočnjake

Oči mogu da budu natečene iz mnogo razloga, ali najčešći uzroci su nedostatak sna i naprezanje očiju.

Hladnoća smanjuje otok i na taj način te natečene kese brzo nestanu. Ako stavite ledenu kocku na zahvaćena područja, vaše oči će se vratiti u formu.

Nanošenje hladnih obloga ispod očiju je možda najbolji lek za podočnjake.

4. Umanjuje znake starenja

Bore na licu su znaci starenja. Pa iako ne možete da preokrenete proces starenja, možete da ga kontrolišete. Redovno trljanje ledenih kocki po koži su odličan način za smanjenje i sprečavanje znakova starenja. Hladnoća poboljšava cirkulaciju krvi i pomaže da se zategnu pore na koži.

Zašto je Le Cube praktičniji od kockica leda

Ukoliko mislite da će kockice leda da pomognu, one, nažalost imaju i svoje mane. Pre svega, brzo se tope i kaplju, naročito na sobnoj temperaturi i njihov efekat hlađenja je nemoguće efikasno primeniti. Efekat krioterapije je zato kraći i slabiji, a da bi ste ih koristili morate da ih stavite u kesu ili tkakinu prilikom upotrebe. Da ne pominjemo da je teško da ih imate pri ruci kada god vam zatrebaju.

Le Cube Foto: Le Cube/PR

Tu na scenu stupa sofisticirani kozmetički proizvod "Le Cube", koji se zamrzava na programirani način. Velika prednost Le Cube kocke je u tome što održava temperaturu dugo vremena, zbog čega maksimalno koristi efekte hlađenja, i nakon nanošenja, dubinski i značajno poboljšava elastičnost kože.

Laboratorijska istraživanja su dokazala da može da drži temperaturu i do 40 minuta. Uz to, ne kaplje i može da se koristi neograničen broj puta. Iz ugla krioterapije, Le Cube je veoma efikasna, jer selektivno hladi delove kože koji su skloniji boranju, istovremeno smanjujući znakove starenja, zbog čega je nakon redovnog korišćenja koža mlađa, elastičnija i dobija zategnutiji izgled.

U pitanju je proizvod koji je namenjen svim uzrastima i svim tipovima kože. Kod osoba starosti od 20 do 40 rodina odlična je kao baza za šminkanje, a ako se koristi na jagodicama i konturama oko usana one postaju zategnutije a pore smanjene. Kod osoba starijih od 50 godina idealna je za oporavak kože, kao i za održavanje čvrstog, zdravog i vitalnog tona lica.

Pritom, i priprema kocke je veoma jednostavna. Samo stavite Le Cube u zamrzivač na najmanje 24 sata, nakon toga je izvadite i kružnim pokretima i laganim pritiskom tretirajte željeno područje. Za jedan tretman dovoljno je tri do pet minuta masaže, a najbolje je koristiti ujutru pre nanošenja šminke i uveče nakon čišćenja lica.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota