• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nininim koracima do savršene dnevne šminke: Evo kako da ponosno kažete "Sama sam se šminkala"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Dnevna šminka može biti takođe veliki izazov. Profesionalna šminkerka Nina će vam objasniti kako da odradite magiju na vašem licu

  • 1

Šminka za neko posebno dešavanje može da zahteva da se prepustite rukama stručnjaka, ali kada ste u dnevnim varijantama prepušteni svojim umećem, uz veoma brze trikove i malo koncentracije, izgledaćete neverovatno i sa ponosom možete reći: "Sama sam se našminkala".

Lepota šminkanja leži u tome da je svako lice drugačije, a uz pomoć vašeg osećaja za lepo, možete vrlo brzo da naučite kako da na vaše lice nanesete ove "pomoćnike" lepote tako da to izgleda izvanrendo.

Nina Burmazović je profesionalna šminkerka, koja će vam sa zadovoljstvom predstaviti kako možete sebe našminkati za jednu dnevnu varijantu, da bez previše truda dobijete onaj sjaj koji čini da upravo vi postanete "najlepši deo dana".

- Lepota ovakvog šminkanja jeste što ovaj mejkap "luk" možete nositi svaki dan, ali takođe ako niste ljubitelji jake šminke, možete ga iskoristiti i za neke posebne prilike. U pitanju je jedna jednostavna varijanta sa nude bojama i zemljanim tonovima, koje na očima mogu stajati fantastično - objasnila je Nina za naš portal.

Postoji nekoliko bitnih koraka koje treba ispratiti u toku šminkanja kako biste unapredili svoje dosadašnje znanje ili, ako ste početnik, zakoračili u ovaj svet sa razumevanjem kako pružiti ono najbolje vašem licu.

1. Čišćenje i priprema lica

Nina navodi da pre svega treba očistiti, tačnije uraditi pripremu lica. To je jako bitan uvod, podloga na koju nanosimo puder i ostalu šminku i želimo da se pobrinemo da prljavštinu, nanošenjem šminke, ne zadržimo na našoj koži. Micelarnom vodom i tuferima detaljno prebrišite kožu. Zatim nanesite hidratanti sprej i pričekajte da koža upije. Zatim se nanosi prajmer za lice koji je hiratantan i laganim pokretima masiramo lice, da bi se pokrenula cirkulacija.

2. Šminkanje očiju

Sa šminkanjem započinje od očiju, tako što nanosi bazu za senke. Baza može biti puder, korektor ili konkretno baza. Od očiju počinje zato da, ukoliko senka dospe ispod očiju, ne uništi prethodno naneti puder i korektor.

Iz tih razloga počinje sa nanošenjem senke. Svetlijom nijansom naglašava orbitalni luk, dok tamniju njansu nanosi na kraj kapka. Kasnije, nanosi bledu nijansu od unutrašnjeg ugla oka ka sredini kapka, što je podloga za sjajnu senku.

- Sjajnu ili šimerastu senku nanosite postepeno, nadograđujući intenzitet sjaja koji želite - objašnjava Nina.

Kako biste upotpunili izgled, možete da nanesete i ajlajner, ali strpljivo.

3. Šminkanje lica

- Ukoliko imate masniju kožu lica, onda birajte puder veće pokrivne moći, kako kasniej u toku dana ne bi došlo do nepoželjnog "sjaja". Kada radite sa puderima koji su suvlji jer imaju veću pokrivnu moć, vodite računa da se puder ne osuši pre blendanja, odnosno pre utapkavanja. 

Vodite računa da ga nanesete i pri korenu kose, kao i na ušima i vratu, kako biste ujednačili nijansu lica i dekoltea. Potom korektor nanosite samo na prednji deo podočnjaka - naglašava šminkerka.

Konturama senčite lice, dok rumenilom dajete onaj izgled svežine koje je izuzetno lepa i prirodna stvar. Nina ističe da transparentnim puderom prelazite preko delova koji se najčešće maste, kao i one koji mogu da stvore "borice" na licu.

4. Usne

Što se usana tiče, jedan dnevni izgled može savršeno da izgleda uz jedan nude karmin. Ukoliko želite, možete naneti sjaj za usne kao detalj, ali nije neophodno.

Kako savetuje Nina, ceo izgled završite nanošenjem maskare ili pak veštačkim trepavicama ako ste se odučili da vam ova šminka posluži za neki događaj.

Ako vam je potrebna dodatna inspiracija, možete pogledati slike i obratiti se Nini, koja redovno deli svoj rad na svom "Instagram" profilu @nina_me_sminka .

Ceo način šminkanja pogledajte u videu na početku teksta.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Šminka za dan zaljubljenih

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Saki

    21. jun 2023. | 11:54

    Zašto se sve devojke i žene šminkaju na isti način? Iste obrve, isti elajneri,isti bronzeri,isto senčenje lica ,isto kilo šminke na licu ili ti beton-faca...

    Podelite komentar