• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Savršena letnja haljina postoji: Evo kako da je pronađete

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bilo da se odlučite za "plutajuću", raširenu, usku ili maksi, u letnjoj haljini morate da se osećate kao najsunčanija i najbezbrižnija verzija sebe

  • 0
Letnja haljina Foto: Shutterstock

Henri Džejms je rekao da su dve najlepše reči na engleskom jeziku "letnje popodne", a jedino što letnje popodne može da učiniti još lepšim je savršena letnja haljina.

Savršena letnja haljina je ona koja vas čini da se osećate onako kako se osećate tog srećnog popodneva: sunčana, bezbrižnija, opuštenija verzija sebe.

Ona je lepa i laka za nošenje. Pomalo poetično ili romantična, radije nego dramatična ili provokativna. Nije previše formalna jer mora da se lepo kombinuje sa espadrilama ili bosim nogama. Ne bi trebala da bude ni suviše u trendu, jer je "verna" idealu leta, ardije nego letu 2023. godine ili bilo kojoj drugoj modnoj sezoni.

Kako ističe Gardijan, ne slažu se svi oko toga kako izgleda savršena haljina. Svako ima svoju vibraciju, ali i ta vibracija svakome znači različitu stvar, pa tako ne postoji i jedna letnja haljina koja odgovara svima.

Haljina koja vas čini srećnom je vaša savršena haljina. Što znači da vaša savršena letnja haljina govori svetu dosta o tome ko ste.

Ako je vaša omiljena haljina opuštena, prozračna, maksi haljina, pa čak i sa dugim rukavima, onda ste pomalo kraljica drame, ali na dobar način. Vaša nota je sofisticirana, ali ne i formalna. Skloni ste tome da idete u korak sa kakvom god da je trenutna atmosfera.

Ako je letnja haljina vaših snova prikladan sarafan, vaša vizija savršenog leta je nostalgičnija. Nikada ne izlazite iz kuće bez parfema i volite velike torbe. Potajno verujete da je Sen Trope vaš duhovni dom, iako nikada niste bili tamo.

Ili ste možda ljubitelj puf rukava? U tom slučaju, volite i prihvatate modu tokom cele godine, ali posebno leti. Imate široku kolekciju sunčanih naočara i ravnih sandala. Ako je vaša haljina sa puf rukavima crna, to je zato što ste noćna sova, a večeri su najbolji deo leta. Ako se pak oslanjate na belo, to vas označava kao ljubitelja dnevne svetlosti. Devojke u cvetnoj haljini  žive za zlatni čas između jutra i večeri.

Ako je vaša najomiljenija letnja haljina košulja, leto onda i nije vaše omiljeno godišnje doba. Bićete srećniji kada se septembar zakotrlja i zakopčate čizme do kolena. Do tada ćete se oslanjati na oštre ivice kragne vaše košulja-haljine.

A ako volite haljine-majice, opušteni ste koliko god je to moguće. Vi niste ljubitelj "ženskastog" izgleda, pa tako i birate haljinu koja pre liči na majicu, jer je to jedina dostupna opcija za oblačenje haljine, a da ne izgledate kao da nosite jednu.

Stvar je u tome da je najbolja letnja haljina za vas ona u kojoj se osećate kao najbolja verzija sebe. Ne postoji jedna savršena haljina, ali svaka haljina je savršena za nekoga.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota