• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon godina skrivanja, perika, teške šminke i kostima, konačno je "slobodna": Pravo lice Ledi Gage

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova žena je primer da najteže bitke bijemo sa sobom, a one nam donose i najvrednije pobede

  • 0
Lady Gaga, Lejdi Gaga Foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Muzička diva , multitalentovana Ledi Gaga koja je izvođač, kompozitor, tekstopisac i glumica, dugo se borila sa sa pritiskom "savršenstva" koji Holivud nameće. Pošto se nije uklapala u njegove standarde, a odbijala je da se operiše i napravi promenu i svom izgledu, godinama se sakrivala iza teške šminke, kontroverznih kostima, šešira i maski.

Naširoko se spekulisalo kako pevačica uopšte izgleda, a "zli jezici" su čak pravili surove insinuacije da je suprotnog pola.

Kad je snimala film "A star is born" u kom je kokompozitor i glavna protagonistkinja, a isti joj je doneo Oskara za pesmu "Shallow", njen kolega Bredli Kuper imao je striktan uslov da glumi sa minimalno šminke na licu, kako bi što uverljivije iznela ulogu.

Gagi je ovo posebno teško palo, ali to je bio prelomni momenat koji joj je doneo neophodno samopouzdanje.

Nakon što su milioni odgledali i ishvalili film, kao i njen maestralni performans, ova žena je odlučila da prestane da se krije. Odbacila je teške boje na licu, čudne kostime, perike i sve ono što je sakrivalo njenu srž.

Sada često javno deli fotografije na kojima nema šminku, te možemo da zaključimo da je ovo pre svega mentalna, a ne estetska pobeda.

- Društvo ne sme da definiše tvoju lepotu. Tvoj karakter i energija je definišu - istakla je, a prenosi "AZquotes".

Za dodelu Oskara 2023. pojavila se na bini u običnoj širokoj majci i farmericama, bez trunke šminke na licu i tako pokrenula kulturološki fenomen.

Njena transformacija je prikaz rada na sebi, mentalnog uzdizanja i dugačkog puta koji je prešla, od nesigurne žene "pod maskom" do one koja na bini, pred milionima gledalaca, "golog lica", koristi samo svoj grandiozni glas. A mi joj aplaudiramo.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Marija Kilibarda za Ona.rs otkrila kako održava bujnu kosu i vitku liniju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota