• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako izabrati pravu odeću za svadbu: Saveti za dame i gospodu

Vreme čitanja: oko 2 min.

U zavisnosti od toga da li je događaj formalan ili ne, odaberite najbolje stajlinge

  • 0
venčanje Foto: Shutterstock

Letnji topli, bezbrižni meseci su idealno doba godine za održavanje venčanja. Kako odoleti opciji da venčanje održite na otvorenom, ispod zraka sunčeve svetlosti? A za one koji su pozvani da prisustvuju letnjoj ceremoniji, odabir odeće koja se uklapa u lagane prozračne vibracije sezone je od najveće važnosti.

Što se tiče ključnih razmatranja, gosti bi trebalo da  imaju na umu uobičajene detalje kao što su mesto, destinacija i, naravno, kodeks oblačenja, ako tako nešto postoji. Ali ako se zaista mučite sa tim šta da obučete na letnjem venčanju, ne brinite, leto je zaista vreme kad imate najviše opcija.

"Black tie" - formalno

Ako na pozivnici stoji "black tie" ili formalno, dame bi trebalo da planiraju da nose dugačke haljine ili svečane dugačke toalete. Ali leto pruža priliku ženama da se malo poigraju sa bojom. Iako možete da nosite crnu haljinu na letnjem venčanju, razmislite o bledoplavoj haljini kao alternativi.

"Crna kravata" na pozivnici zahteva od muškaraca da nose smokinge, dok "crna kravata" opciono ili formalno znači da smoking nije neophodan (ali se veoma preporučuju). Ključ za održavanje udobnosti uz formalni kodeks oblačenja su lagane tkanine. Razmislite o vuni otvorenog tkanja za odela, a šifonu i svili za večernje haljine.

Poluformalna odeća za venčanje

Ako uživate u oblačenju, ali želite i da se zabavite, onda će vam se svideti opcije za poluformalno venčanje. Elegancija se očekuje, pa iskoristite ovu priliku i obucite tu koktel haljinu koju ste dugo gledale. U isto vreme, boja, šara i nakit omogućavaju da vaša ličnost zablista. Muškarci mogu da odstupe od tamnog odela (iako se kravata i dalje savetuje) i eksperimentišu sa različitim bojama.

Kada je u pitanju poluformalna odeća, doba dana je takođe bitno. Ako je u pitanju popodnevno venčanje, možete ići malo ležernije - razmislite o maksi haljinama, lanenom odelu ili kombinezonu, dok koktel ceremonija zahteva malo više formalnosti, uglavnom haljine, ali ovde to mogu biti midi lepršave haljine.

Ležerna letnja odeća za venčanje

Kada je u pitanju udobnost tokom vrelog letnjeg dana, naročito ako je proslava napolju, ležerni kodeks oblačenja je idealan. Ali ne zaboravite da je ovo važan događaj. Pojavljivanje u šortsu i majici nije dobra ideja. Lepe, kraće lepršave haljine uparene sa sandalama su sjajna ideja.

Košulja sa otkopčanom kragnom, bez sakoa i mokasine su odlična opcija za muškarce. Imajte na umu da, ako niste sigurni koliko je ležerno zapravo "ležerno", onda je uvek bolje biti previše obučen nego nedovoljno, samo se nemojte pojavljivati u svečanoj haljini ili smokingu.

Dame bi mogle da razmisle o pripijenim korset midi haljinama sa nešto višim potpeticama i da se poigraju sa nakitom i frizurom. Ili bi mogle da se odluče za dvodelni set - korset i suknja do kolena ili pak krop-top ukombinovan sa dugačkom širokom i dubokom suknjom.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Savršen stajling za letnje svečanosti

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota