• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kockice leda u službi lepote: Ponosno pokažite lepo lice

Vreme čitanja: oko 2 min.

Isprobajte ove savete.

  • 0
2208814633 Katerina_Kiyashko

Sve više posežemo za prirodnim načinima kako da održimo kožu blistavom i zategnutom.

Kockice leda su nadaleko poznate po dobrobiti u zatezanju kože, bilo da se radi o licu ili nekom drugom delu tela.

U nastavku je samo nekoliko benefita, zašto bi trebalo što pre da počnete da koristite kockice leda sa raznim dodacima.

Kurkuma

Ukoliko stavite mlevenu kurkumu u vodu koju planirate da zaledite, koža će vam biti zahvalna. Naime, kurkumin koji se nalazi u njoj je moćan antioksidans u borbi protiv slobodnih radikala. Pred spavanje pređite kockicom leda po licu i time ćete kožu dodatno hidrirati i očistiti, biće sjajna, tako da vam dodatni preparati za njeno čišćenje ne trebaju.

Cvekla

Da biste se rešili upornih bubuljica, otvorenih pora i tamnih fleka na licu, onda je preporuka da koristite kockice leda sa dodatkom cvekle. Takođe, ukoliko vam je koža sklona gorenju na suncu i svrabu zbog toplote, nema sumnje da treba da isprobate ovaj recept.

nega lica antiaging antiejdzing Foto/Shutterstock

Pirinač

Poznato je da na Dalekom Istoku obožavaju u ovu namirnicu. Osim što je voda u kojoj se kuvao pirinač izvrsna za kosu, isto tako možete je i zamrznuti. Upotrebite kockicu zaleđene pirinčane vode ujutru, masirajte lice dok se ne otopi i dobićete sjajnu kožu.

Zeleni čaj

Priznajte da niste ni pomislile da zamrznete zeleni čaj. Od sada ćete to redovno raditi. Zašto? Zato što će on smiruje nadraženu kožu posle sunčanja ili osipa, a deluje kao prirodni zaštitnik od sunca. Takođe, akne će biti prošlost jer antioksidanti koje sadrži sprečava bakterije da rastu i uklanja mrtve ćelije sa kože. Masirajte lice pre odlaska na spavanje i brzo ćete videti efekat, kako savetuje "Pharmeasy.in".

Krastavac

Od ovog zdravog povrća napravite pire, izgnječite ga što sitnije možete. Dodajte vodu čisto da dobije tečniju strukturu, sipajte u odeljak za kockice za led i zaledite. Pred spavanje, uzmite dve kockice i stavite ih ispod očiju u predeo podočnjaka. Držite do 10 minuta pa ako se ne otope, namažite celo lice. Odlične su za uklanjanje tamnih krugova ispod očiju.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Le Cube: Tretman za lepotu lica u jednoj kocki

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota