• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Modna retrospektiva: Da li se sećate kada je svet imao brkove?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trend koji je preko noći zaludeo planetu

  • 0
Brkovi, trend, trend 2000-ih, brkovi aksesoari Foto: Shutterstock

Teško je odrediti jedan trend 2000-ih godina, za koji bismo rekli da je definitvno najupečatljiviji.

Ali, moramo priznati da su pojedini zaista neobični i da su osvojili polje "nejasnih" trendova tih godina, jer većini sada nije jasno kako i zašto je "to nešto" bilo popularno.

U jednom trenutku, prve decenije 2000-ih , zavladali su brkovi. Ali, nije to bilo samo polje prirode kod muškaraca, već govorimo o čuvenim aksesoarima-brkovima.

Probudite se, a svet oko vas je dobio brkove. Ali, kako i odakle?

Pre nego što se ovaj specifičan simbol pojavio svuda oko nas, kao na primmer na prstenju, ogrlicama, majicama, pa čak i naočarama sa dodatkom brkova, sve je počelo u studiju tetoviranja.

Naime, 2003. godine u SAD-u se rodio ovaj trend zahvaljujući jednom kreativnom tattoo majstoru. On je imao ideju da nacrta čuvene brkove na prstu prijatelja kako bi stvorio iluziju da on ima brkove kada nasloni kažiprst na usta. I to je bilo dovoljno da postane senzacija na internetu.

Preko noći, svi su počeli da prate ovaj trend. Društvene mreže "Fejsbuk" i "Tviter" bile su preplavljeni fotografijama sa "brkatim prstom".

Brkovi, trend, trend 2000-ih, brkovi aksesoari Foto: Shutterstock

Kada se rodi trend na internetu, to postane prava hrana dizajnerima. Tako je, odmah nastala i kolekcija majica sa slikama Džastina Bibera, Rijane, Džonija Depa i mnogih drugih, kojima preko usana stoji prst sa nacrtanim popularnim brkovima. Kolekcija je ispraćena nazivom "Život je šala".

Ovo je bila prava prilika da zasijaju i ostali brendovi, te su tako "pozajmili" već uveliko prepoznatljive brkove i počeli da ih koriste u kreacijama odeće, nakita, aksesoara, pa čak i u svetu kućne dekoracije u vidu tepiha ili vaza.

Pravi fenomen se dogodio, kako za modu i trendove, tako i za ekonomiju, a sve je krenulo o jednog besmislenog crteža i tetovaže, navodi "Ppiblog.com"

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ana Mitić je zasijala u dve kombinacije: Modni editorijal bogatiji je za još jednu lepoticu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota