• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predstavljene venčanice stvorene uz pomoć 3D tehnologije: Ovakav dizajn je gotovo nemoguće ručno izvesti

Vreme čitanja: oko 2 min.

Poznata po dizajniranju venčanica visoke mode koje kombinuju vintidž stil i klasični moderni šik, Ada Hefec stalno pomera granice dizajna

  • 0
venčanice izrađene pomoću 3D štampača Foto: Ada Hefetz / Ferrari / Profimedia

Popularna dizajnerka venčanica sa sedištem u Izraelu, predstavila je novu kolekciju koja privlači pažnju zbog činjenice da je proizvedena korišćenjem napredne tehnologije 3D štampanja direktno na tekstil.

Nedavno predstavljene na Milanskoj nedelji dizajna, tri jedinstvene haljine zasnovane su na dizajnerkinoj temi "Cvet života", proizvedene korišćenjem "Stratasis 3DFashion™" tehnologije i deo su njene najnovije serije koja slavi bračnu zajednicu, životni krug i dizajn.

Poznata po dizajniranju venčanica visoke mode koje kombinuju vintidž stil i klasični moderni šik, Ada Hefec je stalno pomera granice dizajna. Ovo je njen prvi završen projekat korišćenjem 3D štampanja.

- Ne bih mogla da postignem tako komplikovane geometrijske dizajne bez "Stratasis 3DFashion" tehnologije, jer bi postizanje ovog nivoa simetrije ručno bilo nemoguće. 3D štampač mi omogućava da digitalno kreiram nove forme koristeći matematičke formule i štampam ih direktno na tkaninu, obezbeđujući da se obrazac savršeno replicira - priča dizajnerka.

Upadljive venčanice imaju složene geometrijske oblike, koji prikazuju "Cvet života", svetu geometriju koja datira još iz drevnog Egipta. Zamršeni uzorak se sastoji od preklapajućih krugova koji se ukrštaju da bi formirali cveće, koje je Ada Hefec kombinovala sa svojim dizajnom ljiljana kako bi simbolizovala zajednicu između dve osobe i krug života.

venčanice izrađene pomoću 3D štampača Foto: Ada Hefetz / Ferrari / Profimedia

- Tokom pandemije kovida, zatvorila sam svoj studio i iskoristila vreme za inovacije. Želela sam da se bavim 3D štampanjem i mogućnostima dizajna koje ono otvara, a nakon što sam razgovarala sa nekoliko specijalizovanih dizajnera, "Stratasisov" TechStile štampač je bio veoma preporučen. Toliko sam zadovoljna dosadašnjim rezultatima i dizajnom koji je omogućio, da planiram da ga koristim za sve svoje buduće kolekcije - zaključuje dizajnerka.

Naomi Kempfer, kreativni direktor za umetnost, dizajn i modu u "Stratasisu", kaže da ova tehnologija pruža mogućnost korišćenja organskih algoritamskih dizajna, kao i balansiranje tradicionalnog sa inovativnim.

- Jedinstvene mogućnosti "J850 TechStyle" u boji, transparentnosti i tonalitetu stvorile su biserni svetlucavi efekat, koji je Adi pomogao da postigne savršenu kombinaciju boja za njenu viziju - kaže Naomi.

Od svog objavljivanja u maju 2022, 3DFashion tehnologija je trijumfovala na tržištu dizajna i tekstila. Njegova sposobnost da proizvede jedinstvene dizajne za delić vremena i cene ručne izrade omogućila je dizajnerima širom sveta da se razgranaju i postanu sve kreativniji. Stvaranje jedinstvenog dizajna korišćenjem drugih metoda kao što je CNC ili ručno šivenje na odeći bilo bi izuzetno skupo i dugotrajno, piše "Businesswire".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ana Mitić je zasijala u dve kombinacije: Modni editorijal bogatiji je za još jednu lepoticu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota