• 0

Vreme čitanja: oko 6 min.

Kako je moda princeze od Velsa inspirisala druge: Od Ivanke Tramp do Megan Markl

Vreme čitanja: oko 6 min.

Kejt Midlton je inspirisala stil mnogih - uključujući i neka poznata lica

  • 0
Kejt Midlton, Megan Markl, Ivanka Tramp, Meri od Danske i Pipe Midlton Foto: Stephen Lock / Zuma Press / , Francis Joseph Dean/Dean Pictures / Alamy / Alamy /, Matt Crossick / PA Images / Profimedia, Tanjug/AP

Ona je jedna od najfotografisanijih ljudi na svetu. Objektivi je u stopu prate na svakom koraku i događaju, gde se pojavi.

Stoga i ne čudi što Kejt Midlton ima ogroman uticaj na modu i stil, dok se odeća koju nosi rasproda onog momenta kada je princeza obuče.

I dok obične žene širom sveta žude za stilom princeze od Velsa, slavne ličnosti, ali i drugi članovi kraljevske porodice koji mogu sebi da priušte komade visoke mode - često se oblače u stilu neponovljive Kejt. Na listi slavnih koji je "kejtpiraju" su ne samo njena majka i sestra, već i dame poput Holi Viloubi i princeze Meri od Danskei ličnosti poput Ivanke Tramp i Megan Markl.

Ivanka Tramp

Ćerka bivšeg predsednika Amerike, Ivanka Tramp viđena je nedavno u kopiji haljine Dženi Pekam koju je ranije nosila Kejt Midlton. Kejt se 2021. godine odlučila za zlatnu haljinu na premijeri filma o Džejmsu Bondu "Nema vremena za umiranje" u Londonu, dok je Ivanka ranije ovog meseca odabrala istu haljinu, ali u drugoj boji - za bat micvu svoje ćerke Arabele.

Kejt Midlton Foto: Profimedia

Princeza od Velsa udružila je svoju haljinu koja košta oko 3.250 evra sa minđušama po meri od 330 evra - koje je u Pakistanu napravila južnoazijska luksuzna modna kuća. U jednom od svojih najlepših izdanja ikad, Kejt je odmah postala poznata kao "devojka sa zlatnom haljinom" i očigledno je zapala za oko Ivanke Tramp "preko bare" u Njujorku, koja se odlučila za skoro identičnu haljinu. Sa malom izmenom. Ivanka ju je nosila u zelenoj, a ne u zlatnoj boji.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Ivanka Trump (@ivankatrump)

Megan Markl 

Megan Markl je očigledno bila inspirisana stilom Kejt Midlton kada je obukla jednobojni kombinezon vredan 4.600 evra  - koji je bio skoro identičan onom koju je njena snaja nosila dva meseca ranije.

Tokom večere sa vojvodom od Saseksa u Njujorku, Megan je nosila smeli crno-beli kombinezon bez naramenica kreatorke Gabriele Hearst, koji je uparila sa crnim štiklama i torbom. Ovo je zapanjujuće slično izgledu koji je Kejt nosila dva meseca pre toga u maju 2022, kada je izašla u crnoj haljini Rolanda Moureta od 3.100 evra sa identičnim detaljim bele trake preko grudi, na premijeri filma "Top Gan: Maverik".

Ovo nije prvi put da se njih dve "preklapaju" u ukusu, pa su tako obe nosile sličan kaput bež boje. Pre pandemije u januaru 2020, vojvotkinja od Saseksa nosila je svoj kaput bež boje tokom putovanja u Kanadsku kuću u Londonu, a Kejt se potom odlučila za kaput tamnosmeđe boje kada je posetila ukrajinski društveni centar u Redingu u novembru prošle godine.

Za "Invictus Games" u Hagu prošle godine vojvotkinja od Saseksa nosila je Valentinovo belo odelo od 3.700 evra, uparivši ga sa svojim venčanim cipelama iz Akuazura. Megan se odlučila za vuneni blejzer sa duplim kopčanjem koji košta 2.400 evra koji je za tu priliku uparila sa pantalonama visokog struka koje koštaju 1.200 evra.

Međutim, u ovom slučaju možda je i Megan bila nspiracija za Kejt, koja je prvo nosila svoje belo odelo Alekandra Mekvina od 2.200 evra tokom kraljevske turneje po Karibima, koje je takođe uparila sa belim štiklama.

Holi Viloubi 

Trend da Kejt i Holi, dve žene koje se smatraju najotmenijima u Velikoj Britaniji, nose sličnu odeću - traje već godinama.

Kejt Midlton, Kate Middleton Foto: Avalon / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vojvotkinja od Kembridža prisustvovala je na Vimbldonu noseći krep midi haljinu od 810 evra u ružičastoj boji londonskog dizajnera Beulaha, dok je Holi nosila istu haljinu za predstavljanju emisije "Ovog jutra".

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Holly Willoughby (@hollywilloughby)

Isto su se tako "potrefile" kada je u julu 2020, vojvotkinja obukla tamnoplavu haljinu Beulah London od 610 evra, kada su ona i princ Vilijam posetili bolnicu kraljice Elizabete u Kings Linu na obeležavanju 72. godišnjicu britanskog Servisa za javno zdravlje.

Kejt Midlton, Kate Middleton haljina Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Bila je to identična haljina koju je ITV voditeljka nosila u programu i podelila na svom "Instagram" nalogu sa milionima obožavalaca skoro godinu dana ranije u oktobru 2019.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Holly Willoughby (@hollywilloughby)

Kejt je obukla i "riko" haljinu na tufnice od 285 evra koju je ranije nosila Holi Viloubi kada je posetila privatnu školu Lambruk.

Pipa i Kerol Midlton

I Kejtina majka i sestra, Kerol (68) i Pipa (39), veoma su elegantne  dame, kao i vojvotkinja, ali je veoma interesantno koliko su puta sve žene Midlton izašle u sličnoj odeći.

Katte Midlton, Kejt Midlton, žuta haljina Foto:Tanjug/AP

Pipa je u opatiju stigla u limun-žutoj haljini "Claire Mischevani Alais", koja je neodoljivo podsećala na Kejtinu žutu haljinu Emilije Viksted koju je nosila na Nacionalnoj službi za Dan zahvalnosti u katedrali Svetog Pavla prošle godine.

Dame na krunisanju kralja Čarlsa Foto: Tanjug/AP

Tokom posete Nobelovom muzeju prvog dana kraljevske posete Stokholmu u Švedskoj, 2018. godine, princeza od Velsa, u tom trenutku trudna sa Luisom, nosila zelenu haljinu Ketrin Voker. Devet meseci kasnije, Pipa, koja je takođe bila trudna, nosila je istu nijansu zelene haljine kreatorke Emilije Viksted kada je stigla u zamak Vindzor na venčanje princeze Eugenie sa Džekom Bruksbankom.

Čak i kada nisu bile trudne, činilo se da sestre imaju sličan ukus. Kada je 2014. godine Kejt posetila Novi Zeland, nosila je prelepu tirkiznu haljinu lokalne dizajnerke Emilije Viksted, a samo godinu dana pre toga Pipa je nosila sličnu haljinu Tabite Veb na venčanju Džejmsa Mida sa ledi Lorom Maršam.

U međuvremenu, mama Kerol takođe prati modne recepte svoje najstarije ćerke. U Rojal Ascotu 2022. godine, Kerol je primećena kako nosi prozračnu ružičastu plisiranu košulju britanske etikete "Me+Em", koja je bila zapanjujuće slična onoj koju je nosila njena ćerka u maju prošle godine tokom posete Edinburgu. Na Vimbldonu se odigralo još više sličnosti u stilu ćerke i majke, kada je Kerol stigla trećeg dana turnira pokazujući zadivljujuću ogrlicu od plavog topaza, jednog od Kejtinih omiljenih dizajnera dragulja - Kikija Mekdona.

Princeza Marija od Danske

Meri od Danske i Kejt, pokojni dizajner Karl Lagerfeld nazivao je nezvaničnim "kraljevskim sestrama" zahvaljujući njihovom neverovatno sličnom ukusu u modi.

U martu 2019, Meri je nosila zeleni tartan kaput "Baum und Pferdgarten" na turneji u Teksasu, nakon što su i Kejt i Megan Markl nosile slične stilove u Škotskoj, kada je Kejt, nadovezujući se na svoj omiljeni kaput Alekander Mekvina obukla i crvenu suknju od Emilije Viksted vrednu 1.700 evra tokom božićnog perioda 2019.

Zanimljivo je da je dan ranije Meri nosila sličnu midi suknju od tvida od Alekandera Mekvina na događaju povodom obeležavanja Međunarodnog dana invalidnosti u Kopenhagenu.

Kejt Midlton, Kate Middleton Foto: Stewart / Goff Photos / Profimedia

Drugi primer je kada su se njih dve iznenađujuće slično obukle u plavu haljinu, sa rukavima srednje dužine i visokim okruglim izrezom. Kejt ju je nosila 2016, a Meri 2017. godine.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Crown Princess Of Denmark (@princess_mary_of_denmark)

Vojvotkinja od Kembridža pohvaljena je i za crvenu haljinu Dženi Pekam, kada je prisustvovala na svom prvom državnom banketu 2015, na kom je učestvovao kineski predsednik, a već sledeće godine, princeza Meri se odlučila za kraljevski crvenu haljinu i tijaru na događaju sa pokojnim princom Henrikom na državnom banketu u palati Fredensborg.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: I vojvotkinje nose nošeno: Kejt Midlton prošetala crvenim tepihom haljinu staru 8 godina

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota