• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trendovi lepote koje su nametale Kardašijanke su prošlost: U 2023. na ceni je prirodno

Vreme čitanja: oko 2 min.

Obrti u trendovima lepote dešavaju se rapidno; tek što usvojimo nešto - odjednom, to više nije u modi

  • 1
Kajli Kim Kardašijan Foto-kolaž: Profimedia BACKGRID/Backgrid USA / TheRealSPW/MEGA/The Mega Agency

Svaka dekada sa sobom nosi određena obeležja lepote koje žene širom sveta religiozno usvajaju i praktikuju. No, retko koji trend se dugo zadrži, te neki smatraju da je suludo pratiti ih.

Na velika vrata vratio se prirodan izgled, a šta je obeležilo period od 2010. do 2020. godine?

1. Jaka šminka, konture i hajlajtovanje

Tehniku "konturinga" proslavila je najveća svetska influenserka Kim Kardašijan, zajedno sa svojim šminkerom Marijom Dedivanovićem.

Vitko lice, isklesane jagodice, uzak nos, sve je to moglo da se postigne uz pomoć kreme, pudera i tečnih proizvoda za konturisanje.

Međutim, kamera i "live" verzija su dve različite stvari. Naime, ova tehnika delovala je prenapadno na dnevnom svetlu, plus je, čini se, dodavala godine. Hajlajter koji je stavljan na sve ključne visoke tačke na licu, mogao je da učini da sijate poput jelke.

Kim Kardashian, Kardašijan Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

No, tu nije kraj. Još jedna članica "Kardašijan klana" Kajli Džener, takođe je dala svoj doprines ovoj eri šminkanja. Naime, pune usne, previše iscrtane olovkom i sjaj koji ih dodatno uvećava, u potpunosti su "njeno maslo".

A ne smemo da zaboravimo i duge, veštačke ili svilene trepavice za koje se verovalo da "ističu oči". Iako je to tačno kada je, opet, u pitanju kamera, u stvarnom životu umeju da daju "umoran pogled".

2. Guste obrve

Verovatno najveći trend lepote poslednje decenije možemo pripisati Kari Delavinj i njenim moćnim obrvama. Posle devedesetih i ranih dvehiljaditih, ere izrazito tankih, pincetom iščupanih obrva,  na red su došle "džungla obrve".

Potpuno nova kategorija šminke obrva je procvetala, sa tretmanima od uvlačenja niti i depilacije voskom do mikroblejdinga i laminiranja.

A čini se da će smele, guste obrve još neko vreme krasiti lica žena.

DKNY 30th Birthday Party Foto: Tanjug/AP

3. "Balajaž" boja kose

Francuska tehnika bojenja "balajaž" razvijena je davne 1970. godine, ali je tek od 2010. godine postala popularnija nego ikad.

Ova tehnika omogućava koloristima da se poigraju. Popularni podtrendovi su se razvili iz ove tehnike, uključujući ombre kosu ili sumbre, pri čemu se tehnika balajaž koristi za suptilno stepenovanje boje od tamne do svetle.

Dodela Oskara 2022

Ova tehnika bojenja bila je najtraženija u svim salonima, ali je sada došlo do smene, te se, čini se, jednobojna kosa vraća na scenu.

4. Samopotamnjivanje

Taman ten je bio "velika stvar" ranih dvehiljaditih, ali sa pojavom sve više medicinskih upozorenja o štetnosti solarijuma, pa čak i samog sunca, žene su počele da se okreću tretmanima samopotamnjivanja, prenosi "Harpers Bazaar".

Jedno vreme smo imali celu armiju narandžastih tonova kože, koji su, nekim čudom, bili prihvaćeni. Kao i fleke na koži, kao posledica tretmana.

Iako se tehnika samopotamnjivanja razvila, te danas imamo razne proizvode uz pomoću kojih možemo i same da isprobamo ovo od kuće, prirodan ten se sve više vraća na velika vrata. 

Naime, prirodna lepota je znak 2023. godine, i mi to pozdravljamo!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Marija Kilibarda za Ona.rs otkrila kako održava bujnu kosu i vitku liniju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Vera

    10. avgust 2023. | 01:32

    Ma, prirodno, nego sta! Diskretna sminka, garderoba i nakit samo ce istaci vas identitet, ono kad kazu: manje je vise. Uvek bilo i bice! Nakaradni trendovi poslednjih 10-15 godina ostavljaju veliku prazninu u tekovini stila i mode, ne samo zene, nego i muskarca. Zamalo da satru i zatru i zenstvenost i muzevnost! Stop tom trendu!

    Podelite komentar