• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako našminkati spuštene kapke: Tutorijal koji muku pretvara u uživanje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Spušteni kapci nam zadaju prave izazove u šminkanju, zato Nina pokazuje kako ih bez problema dovesti do savršenstva

  • 0

Šminkanje je tehnika koja zahteva vežbu i uz trud upoznajete svoje oko i nalazite najbolji način da ga našminkate kako treba.

Ipak, priznaćemo da spušteni kapci mogu biti veoma zahtevni. Ukoliko imate ovakve kapke, poznato vam je verovatno da mnoge stvari iz sveta šminke ne funkcionišu za vaše oko.

Iako budemo ponosni na savladanu tehniku blendanja ili konačno dobro stavljenog ajlanjnera, često nam "sve lađe potonu" kada otvorimo oko i opustimo lice.

Nina Burmazović je profesionalna šminkera i za portal Ona.rs, a najpre za vas, pokazuje kako je najbolje našminkati deo lica sa kojim se dame najčešće bore u svetu ulepšavanja. Uz nekoliko jednostavnih trikova možete dobiti pravi "lifting" lica, koristeći se magijom šminke.

Ovo su koraci kojih se treba pridržavati, kako biste "otvorili" oko i našminkali ga savršeno.

1. Priprema oka

U tutorijalu se može videti da Nina šminkanje očiju započinje pripremom kapka. Vrlo je bitno uraditi ovaj korak pre bilo kakvog šminkanja, jer će dobra baza održati šminku na mestu tokom celog dana.

Za bazu možete koristiti puder ili korektor koji ima jaču pokrivnu moć. Ovakve vrste baze su obično jake, ali i suve, što ih čini odličnom podlogom za senke.

2. Šminkanje gornjeg kapka

Ovoga puta je Nina izabrala zemljane nijanse, koje odlično pristaju svakodnevnim prilikama.

- Kada šminkate spuštene kapke, uvek krenite od orbitalnog luka oka. Braonkastom nijansom stvaramo senku na kapku, koja će kasnije dati pravu definiciju oka u kombinaciji sa ostalim detaljima. Kao i za sve, nemojte žuriti i posvetite vreme dobrom i strpljivom blendanju senke laganim pokretima - savetuje Nina.

Na unutrašnju stranu kapka nanesite svetliju nijansu senke, ona će nam kasnije poslužiti da istakne sjajne senke.

3. Šminkanje donjeg kapka

Ovo je možda i najbitniji korak kada je u pitanju šminkanje spuštenih kapka. Senku koju ste koristili na gornjem orbitalnom luku iskoristite za liniju donjeg kapka. Tanjom četkicom i laganim pokretima nanosite senku dužinom donjeg kapka i od ugla oka pravite kosinu. Pravi ugao ćete napraviti kada pogledate pravo i vidite da se linija ne krivi, već je ravna pod uglom koji želite.

Od te linije napravite imitaciju ajlanera i nanesitre na ugao gornjeg kapka. Zatim, korektorom ili manjom količinom pudera očistite višak senke. Ovaj potez će dodatno definisati oko.

Šimerastu ili sjajnu senku nanesite od unutrašnjeg ugla oka ka sredini kapka. 

4. Veštačke trepavice

- Ajlajner je veoma komplikovano pravilno naneti kada imate spuštene kapke. Ljudi se često prevare u tome i ono što se desi, jeste da im ajlajner samo još više zatvori oko. Ali zato, veštačke trepavice su odlična stvar. Pre nego što njih naneste, maskarom pređite trepavice, tako što ćete ih mazati ka spolja, umesto na gore. Zatim nanesite veštačke trepavice i one će vam savršeno istaći oči - objašnjava šminkerka.

Ako vam je potrebna dodatna inspiracija, možete pogledati slike i obratiti se Nini, koja redovno deli svoj rad na "Instagram" profilu @nina_me_sminka .

Kako je na kraju izgledao ovaj mejkap luk, pogledajte u videu na početku teksta

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Profesionalna šminkerka pokazuje kako postići savršen dnevni izgled

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota