• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otišla na nadogradnju kose, pa oćelavila: Pokazala je proces opadanja dok se nije skroz ošišala

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svojim traumatičnim iskustvom pokušava da upozori druge da dobro razmisle pre nego što donesu odluku o nadogradnji kose

  • 0

Šona Higins je 24-godišnja mama iz Škotske, koja je privukla pažnju na društvenim mrežama kad je pokazala slike nakon nadogradnje kose.

Naime, Šona se sa blažim opadanjem kose, iz medicinskih razloga, borila nekoliko godina.

Šona je 16. decembra prošle godine platila 1.700 evra nadogradnju kose. Rađena je tako što su ekstenzije spajali sa Šoninom kosom, a zatim učvrsili na mrežastom delu pri korenu.

Žena koja joj je radila kosu reklamira se kao specijalista za gubitak kose i stilista za nadogradnju kose. Nakon što je dobila ekstenzije, Šoni tvrdi da su i one i njena prirodna kosa počele da opadaju.

Ostala je ćelava za samo četiri nedelje. Njen skalp je počeo da krvari, a takođe je patila od užasnih plikova koji su joj ostavili bolne ožiljke.

- Frizerka je trebalo da bude kvalifikovana i najbolja u onome što radi. Bila je uverena da može da ugradi ekstenzije za kosu i uzela je unapred 1.300 funti u gotovini. Čim su ekstenzije za kosu ubačene, počeli su problemi - objasnila je ona za "Dailyrecord.co.uk".


Kad je došavši u salon rekla šta je muči, Šoni je saopšteno da bi trebalo da ugradi još redova ekstenzija i naplaćeno joj je dodatnih 50 funti da "popravi" probleme na drugi način, što je trebalo da joj pruži potpuniju pokrivenost. Nedelju dana nakon toga, komadi njene kose i ekstenzije su joj visile sa glave i vukli joj skalp.

Donela je tešku odluku da obrije glavu početkom februara nakon traumatičnih meseci.

- Jedan po jedan pramen nadogradnje je počeo da opada, skidajući deo po deo i moje kose. Onda je skalp počeo da mi krvari i da mi se stvaraju plikovi. Pojavile su se crvene mrlje, tamo gde mi je mrežica vukla kožu. Svakim danom se pojavljivalo sve više "rupa" i došlo je do tačke u kojoj mi je ostalo više ćelavih delova nego kose - objasnila je ona.

Nakon što je izgubila skoro svu kosu, šefica salona joj je ponudila novi sistem za nadogradnju kose besplatno. Međutim, ona je u februaru ove godine tražila potpuni povrat novca, ali tvrdi da je njen zahtev ignorisan. U maju je Šona angažovala advokata i zapretila tužbom, ali nije bilo odgovora na pisma šefice salona.

- Ta frizerka mi je nanela mnogo psihičke i fizičke boli, a ne želim da iko prođe kroz to. Bila sam depresivna i anksiozna, a svaki izlazak iz kuće i pogled u ogledalo, teško mi je pao. Pokušala sam da nosim perike, ali mi je koža previše osetljiva i za njih. Baš je teško - navela je ona, prenosi "TheSun.co.uk".

Kako još prenose, čekaju odgovor salona kako bi se čula i druga strana ove priče.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: 3 frizure za 3 minuta: Izgledajte kao da ste izašli iz frizerskog salona

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota