• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Koje delove lica i tela propuštamo da mažemo SPF-om? Dr Stojićević pokazuje kako izgleda kada ih ne tretiramo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Možda se vama ne čini da treba da mažemo kapke ili okoloočnu regiju, ali doktor nas podseća koliko je tu koža zapravo tanka

  • 0
sunčanje Foto: Shutterstock

Krema za sunčanje, odnosno SPF važan je deo kompletne strategije zaštite od sunca. Preporučljivo je mazanje po telu, licu i vratu.

Redovnim korišćenjem i reapliciranjem smanjujete rizik od raka kože i prekancera kože. Pomaže u sprečavanju preranog starenja kože izazvanog suncem, uključujući bore, opuštene obraze i staračke pege.

Preporučuje se svima i nemojte biti u zabludi da ste bezbedni ako brzo tamnite ili ako ne gorite.

Da bi što bolje približio ljudima kako to izgleda kad stavimo SPF i koje to delove dovodimo u rizik ukoliko ih ne namažemo, doktor Dragan Stojićević, specijalista hirurgije, pripremio je posebnu objavu. Ne, to nije još jedan hvalospev o kremama koji zatičemo svuda, već nešto što i onima kojima "sunce ne može ništa" može približiti kako to izgleda kad imamo kremu i koliko nam ona znači.

On se za potrebe ovog videa služio UV kamerom i već na samom početku nam je jasno zašto. Potom je namazao SPF onako kako to čini svakoga dana i putem ove kamere jasno smo mogli da uvidimo gde je napravio propust.

Možda se vama ne čini da treba da mažemo kapke ili okoloočnu regiju, ali doktor nas podseća koliko je tu koža zapravo tanka. Ukoliko vam je ta regija prilično osetljiva, izaberite SPF za koji ćete biti sigurni da vam tu neće izazvati iritacije.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by dr Dragan Stojićević (@draganstojicevic)

- Veoma često ljudi zaboravljaju i dorzalne delove šake, nadlaktice i riseve - skreće pažnju doktor.

Suština ovog videa se bazirala upravo na tome da shvatimo koje delove propuštamo i da su i oni jako bitni, da ne smemo da mislimo da nam neće biti ništa i da nije strašno ako negde izgorimo.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako lako našminkati spuštene kapke: Lakim koracima do savršene šminke

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota