• 2

Vreme čitanja: oko 3 min.

Muškarci treba da uče od španskog kralja Felipea: Besprekorna silueta i detalji koje retko ko primećuje

Vreme čitanja: oko 3 min.

Iako se ovi detalji mogu činiti sitnicama, istina je da je kraljevo stilsko savršenstvo u suprotnosti sa većinom svečanih izgleda koje nose današnje poznate ličnosti

  • 2
Kraljica Leticija Foto: Antonio GutiéRrez / Zuma Press / Profimedia

Da je kraljica Leticija ikona stila i jedna od najbolje obučenih pripadnica kraljevskih porodica na planeti nešto je što je odavno poznato, ali istina je da ona nije jedina koja ume da pronađe savršen izgled za svaku priliku i da lekciju o eleganciji. Kralj Felipe VI, uprkos tome što je stilski u senci svoje supruge, takođe može da se pohvali činjenicom da je uvek besprekorno obučen.

Jedno od poslednjih pojavljivanja tokom kog je monarh pokazao svoj besprekoran stil bilo je finale Vimbldona. Felipe je ovom prilikom pokazao izgled koji je modni stručnjak sa korisničkim imenom Derek Gaj na "Tviteru" opisao kao "sjajan".

Gaj, urednik specijalizovanog bloga "Put this on", hvali izbor kralja za meč i kaže da je danas "veoma retko videti takav nivo krojenja, čak i kod bogatih". Stručnjak jasno stavlja do znanja da ovaj Felipeov uspeh nije izolovan slučaj i ilustruje slikama i objašnjenjima zašto je španski monarh jedan od najbolje obučenih slavnih muškaraca.

Prema njegovom argumentu, sva odela koja nosi monarh kao da je krojio isti krojač. I on to opravdava sa aspektima koji se ponavljaju u svakom njegovom izgledu: kragna je uvek dobro podešena, a reveri sakoa se završavaju tik između vrata i ključne kosti, što daje sliku dobre proporcije.

Stručnjak govori da Felipe uvek bira "veoma klasične i laskave proporcije" u svojim odevnim kombinacijama, sa pantalonama i sakoima dobrih proporcija koji se završavaju "na pola puta između vrata i zemlje", kao i rukavima koji "vrlo uredno vise".

Osnovne tačke kraljevog izgleda:

1. Okovratnik uvek "grli" vrat

2. Nema povlačenja nigde, stvari soje čisto

3. Reveri se završavaju otprilike na pola puta od kragne do ramene kosti (lepa proporcija)

Njegov sako takođe završava otprilike na pola puta od kragne do poda, što je opet veoma klasična i laskava proporcija. Njegovi rukavi vise "čisto". Njegove pantalone su proporcionalne sa sakoom.

Detalji, silueta i kravata

Iako se ovi detalji mogu činiti sitnicama, istina je da je kraljevo stilsko savršenstvo u suprotnosti sa većinom svečanih izgleda koje nose današnje poznate ličnosti, koje često nose veoma uske rukave "koji nikad ne vise uredno" i kratke i uske sakoe koje odaju utisak da imate "široke bokove", nešto što je za analitičara jasna greška.

- Mnogi muškarci insistiraju da nose veoma uske pantalone, ali kada nemate veoma tanak gornji deo tela, na kraju stvarate dva nezgodna bloka koja razdvajaju gornju i donju polovinu odeće. Izgledaju kao štapić za sladoled - objašnjava Gaj, koji ističe da u slučaju Felipea, on uvek nosi proporcionalne pantalone, pa mu linije odeće "teku" i stvaraju koherentnu celinu.

Na kraju, stručnjak ističe suptilan detalj koji čini razliku: kravatu. A Felipe se uvek opredeljuje za čvor "četiri u ruci", koji je za Dereka Gaja jedini koji treba da se koristi jer je mali, sa ukusom i ne stvara čvor veličine ćufte ispod brade.

Uz sve ove podatke, jasno je da Leticija pleni pažnju i izlazi na naslovnice zahvaljujući svojim odevnim kombinacijama, ali i Felipe se uklapa i stoji na visini zadatka svojim dobro skrojenim odelima koja, kako je provereno radom ovog stručnjaka, pokazuju pedantnost na pronalaženju savršenih i najlaskavijih proporcija za njegovu figuru, što naposletku doprinosi njegovom javnom imidžu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ana Mitić je zasijala u dve kombinacije: Modni editorijal bogatiji je za još jednu lepoticu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • BASA

    18. jul 2023. | 17:23

    Elegantni Šmeker !

    Podelite komentar

  • kiton

    18. jul 2023. | 17:18

    samo su mu pantalone malo predugacke...

    Podelite komentar