• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trenutno najpopularnije, ali i najmanje praktične papuče: Platforma je "in", ali dolazi uz izvrnuti zglob

Vreme čitanja: oko 1 min.

Treba biti na oprezu sa njima

  • 0
Papuče sa platformom Foto: EOUS / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Već neko vreme su papuče preuzele formu dnevnog stajlinga, a dolaze u različitim varijantama.

Ipak, one koje su i najpopularnije su one koje su u retro stilu '90-ih godina. Neki ih povezuju i sa "Brac" lutkama, jer po "džombastoj" platformi, liče na nešto što bi ovi, ponovo aktuelni, karakteri nosili.

Dolaze u raznim bojama, a njihova velika platforma vam ne može promaći. Ipak, one nisu toliko praktične, koliko su lepe onima koji ih kupuju.

Takva platforma je sve češća na sandalama, cipelama i čizmama, ali su papuče znatno nestabilnije od ostalih modela obuće.

Modne kuće poput "Fendi" i "Stiv Maden" imale su poseban svetli momenat u kolekcijama, baš kada su među prvima uhvatili ovaj "talas" popularnosti i napravili papuče ovog tipa.

Iako daju veoma zanimljiv izgled, sa njima treba biti oprezan i imati na umu da nisu baš najpraktičnije. Ipak, dosta poznatih ličnosti ne može odoleti trendu i sa posebnom opreznošću šetaju u ovim papučama. Među poslednjima ih je ponela Nikola Pelc, supruga Bruklina Bekama.

Zbog visine, veličine, težine, ali i zbog pričvršćenosti samo jednog dela stopala, velike su šanse da završite sa izvrnutim zglobom ili sa nekim drugim povredama.

U prvom mahu, kada su se pojavile, doktori su naveli da je najčešći slučaj uganutog stopala uglavnom zbog tih papuča, prenosi "TheSun.co.uk".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Očekivala je nove sandale koje je poručila preko interneta: A uz njih dobila i zmiju gratis

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota