• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mislite da niste fotogenični? Primenite trik slavnih i izgledaćete kao filmska zvezda

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko usvojite ove savete, više vam poziranje pred foto-aparatom nećete biti mrsko

  • 0
poziranje Foto: Freepik/ lookstudio

Da li se plašite da se slikate sa prijateljima jer mislite da nećete ispasti lepo i fotogenično ili smatrate da ne znate da se namestite?

Sigurno je da mislite da fotografija nije za vas, ali pre nego što ubedite sebe u to, uverite se da ne pravite neke od ovih grešaka.

Ne koristite maksimum od očiju

Evo šta bi trebalo da radite: zategnite oči kao da ćete da žmurite, ali malo opustite gornje kapke i pustite donje da obave više posla. U suštini, ako ovo radite, vaš izraz lica postaje srećan.

slikanje, poziranje, fotkanje, prijatelji, plaža, more, leto, telefon Foto: Pixabay/laura6

Šta ćete s rukama?

Položaj ruku na fotografijama može biti nezgodan. Pokušajte da držite nešto poput šoljice kafe ili naočara, gurnite ruke u džep ili se ponašajte kao da ćete pregledati nokte.

"Sir" nikako!

Znate ono kad se slikate pa vam fotograf kaže "Recite sir" (na engleskom: cheese)? E pa to je greška? To čini da osmeh izgleda usiljeno i neprirodno. Ako morate nešto da kažete, predlažemo da to bude „novac“, koji omogućava da usta ostanu blago otvorena.

Vežba i samo vežba

Ovo bi moglo izgledati čudno, ali vežbanje će celu stvar učiniti lakšim. Skočite ispred ogledala i isprobajte različite poze, uglove i izraze lica da vidite šta vam odgovara. Biće vam ugodnije da zauzmete pozu koju ste unapred isplanirali nego da nasumično postavite telo.

Uposlite i jezik

Sigurno je da niste znali da i jezik može da vas učini fotogeničnim. Zvuči čudno, ali je istina, piše "Pure wow". Stavite jezik na vrh usta odmah iza zuba kada se smejete za fotografiju. Vaš izraz lica će biti potpuno opušten.

Gledate direktno u kameru

Trik slavnih prilikom slikanja možete odmah usvojiti, a to je strateški pecaroš. Šta to znači? Malo nagnite glavu na stranu za koju smatrate da vam je manje fotogenična i spustite bradu. Sve što je preostalo je da žmurite i uživate u poziranju.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako lako našminkati spuštene kapke: Lakim koracima do savršene šminke

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota