• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Koju rutinu nege kože praktikuje Kendal Džener? Otvoreno je pričala o aknama, a sledi jednostavne korake

Vreme čitanja: oko 2 min.

Verovali ili ne, ali njena rutina je zapravo jednostavnija od većina žena koje znamo

  • 1
Kendal Džener Kendal Džener; Foto: Profimedia

Kendal Džener je mnogima omiljeni član "Kardašijan sestrinstva"; nju krasi mnogo veća umerenost u svemu - oblačenju, eksponiranju i tretiranju svog tela i lica.

Naime, ona se zalaže za prirodnu lepotu, što je donekle i propratna posledica profesije u kojoj dominira - modelinga. Nikad nije priznala estetske intervencije, a ako i postoje - urađene su suptilno.

Ali ono o čemu jeste govorila otvoreno, a na čemu su joj mnoge devojčice zahvalne, jeste borba sa aknama.

- Borila sam se sa aknama od svoje desete godine života. To mi je prouzrokovalo anksioznost, osećaj bespomoćnosti i razne nesigurnosti. Akne su mi pomogle da razvijem "debelu kožu" u mentalnom smislu, ali ne bih to poželela nikome. Bio je to dug put, ali sam zahvalna kako mi lice trenutno izgleda. Nisam znala da će doći dan kad će mi biti prijatno da postavim sliku bez šminke - govorila je ona, a prenosi "Eonline".

Kendal nije znala da li je reč o hormonima, genetici ili ishrani.  Na kraju je shvatila kako je problem bio u konzumaciji mlečnih proizvoda, a to joj je posebno teško palo, jer, kako kaže, "obožava sir".

Jednostavnost 

Nakon jutarnje šolje čaja, manekenka voli da započne dan "ledenim tretmanom".

- Nešto što često radim u poslednje vreme je tretman lica sa ledom. Uzmem činiju leda i umočim lice u nju, odmah ujutru. Neverovatno je za kožu, plus pomaže kod anksioznosti - istakla je.

Ova tehnika pomaže da se nervni sistem izbori sa adrenalinskim odgovorom "beži ili se bori" - usmeravajući um i pomažući vam da se fokusirate na ono što se dešava u sadašnjem trenutku.

Kendal zatim radi transcendentalnu meditaciju - oblik meditacije koji podrazumeva personalizovane mantre, u trajanju od 15 minuta; zatim se uputi na čas pilatesa ili joge.

Na pitanje o rutini nege kože, rekla je sledeće:

- Smatram da jednostavna rutina najbolje funkcioniše za moj tip kože. Najvažniji korak je pranje lica i skidanje šminke. Obično čistim  lice dva puta na kraju noći, pa čak i tokom dana, kako bih omogućila mojoj koži da diše i izbegla zapušavanje pora.

Njeno omiljeno sredstvo za pranje lica je "Clean Natural Facial Cleanser" koji je kreirala Kristi kid - njen dermatolog.

- Pored toga, uvek koristim SPF. A pre odlaska u krevet brinem i o svojim zubima i koristim "Moon's Dissolving 56CT Whitening Strips" - ističe mlada zvezda, a prenosi "Forbes".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Od Mister Bina do Kendal Džener: Pratioci šokirani tranformacijom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Srdjan

    24. avgust 2023. | 06:45

    Sto vise keksa!!!

    Podelite komentar