• 6

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kejt Mos bez šminke uzdrmala internet: Gde su granice normi lepote?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bez pudera, bez naočara za sunce, bez bilo kakve kozmetike koja bi je osvežila, Mos je u nekim trenucima izgledala kao druga osoba

  • 6
Kate Moss, Kejt Mos Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Engleska manekenka Kejt Mos (49) nekada je bila najtraženija u svojoj profesiji, njene fotografije su bile pojam lepote i privlačnosti. Pisala je naslove i svojim ne baš urednim životom, a onda je jedna fotografija napravila potres.

Zvezda nekadašnjeg "heroin šik modnog trenda" izašla je na porodični ručak sa bratom i ocem. Te fotografije iz Londona ubrzo su obišle svet.

Kejt je tog dana bila bez šminke, ležerno odevena u široke crne pantalone i široku roze košulju, puštene kose. Njeno lice, bez šminke, izazvalo je lavinu komentara.

Cigareta u ruci nekada najatraktivnije žene sveta bila je povod komentarima da se Kejt vratila nezdravom životu i starim navikama i da je i to, između ostalog, razlog zašto njena koža tako izgleda.

Bez pudera, bez naočara za sunce, bez bilo kakve kozmetike koja bi je osvežila, Mos je u nekim trenucima izgledala kao druga osoba, a ne ona Kejt koja je radila za najveće modne kuće kao što su "Guči", "Fendi", "Pradu" , "Šanel", "Armani", "Dior... Prvi pogled na fotografiju postavlja pitanje da li je ti žena koja je bila na više od 800 naslovnih stranica modnih časopisa?

Svetski mediji su u rekordnom roku podelili ove fotografije, a ostaje pitanje da li je teže to što i Kejt Mos stari, dakle kao i svi drugi ljudi, možda brže i drugačije od očekivanog, ili što ne podleže pravilima moderne estetike? Da li je fotografija signal i upozorenje da naše lice odaje naš stil života ili pak izraz slobode života "bez filtera", ma kakav utisak ostavljali?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako lako našminkati spuštene kapke: Lakim koracima do savršene šminke

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • panic

    12. septembar 2023. | 12:56

    takvi su svi u vecini bez šminke

    Podelite komentar

  • Danijela

    12. septembar 2023. | 16:41

    Naravno da mnogo brze stari od droge i alkohola, cigareta, muskaraca....neke zene u tim godinama top izgledaju , ova slika je da se uplasis ...kao baba od 77

    Podelite komentar

  • Nana

    12. septembar 2023. | 12:49

    Kao baba...

    Podelite komentar